Glen Hansard oduševio Lisinski

 

IMG_9611_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianJučerašnji koncert irskog kantautora Glena Hansarda u Lisinskom neupitan je kandidat za glazbeni događaj godine.

Trosatni spektakl, samo uz vlastitu pratnju na klaviru, otvorila je koautorica Oscarom nagrađenog mjuzikla Once, Marketa Irglova. Setom od šest pjesama, na kojem se našla i obrada „I Don’t Know How To Love Him“ iz mjuzikla „Jesus Christ Superstar“ kao i favoriti publike „If You Want Me“ i „The Hill“ iz Once, Irglova je pokazala svu raskoš svoga glasa i kantautorskog talenta.

IMG_9564_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianNakon tog upečatljivog pedesetminutnog nastupa na scenu stupa Glen Hansard sa svojim bendom, većinom sastavljenim od članova njegovog starog benda The Frames te gudačkim i puhačkim triom. Nakon odličnog otvaranja pjesmamaReturn“, Winning Streak“, My Little Ruin“ i energičnom izvedbom hita When Your Mind’s Made Up (Once), Hansard poziva publiku da sjednu pred pozornicu, na što publika pristaje s oduševljenjem.

IMG_9612_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianPreko pomno sastavljene setliste starih i novih hitova, Hansard se dotaknuo problema migranata pjesmom Way Back When“ te potrage za boljim životom u „Paying My Way“. NaWedding Ring“ Hansard se povlači u sjenu, a na njegovo mjesto dolazi trombonist Curtis Fowlkes i svojim baršunastim vokalom oduševljava publiku. Prvi dio koncerta završava sa snažnom This Gift“ u kojoj se kroz igru Hansarda, gitarista Roba Bochnika i bubnjara Grahama Hopkinsa najbolje pokazuje besprijekorna uigranost benda.

IMG_9728_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianNa prvi bis, Hansard izlazi sam, s gitarom, u sredinu dvorane, penje se na sjedalicu i iz sveg glasa izvodi Say It To Me Now“ i Gold“, na kojoj mu se pridružuju još dva člana benda.

IMG_9736_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianNa drugi bis Hansard se s bendom vraća na pozornicu na kojoj mu se pridružuje Irglova te zajedno s njom izvodi prvi dio Oscarom nagrađeneFalling Slowly“, a na drugi dio dovodi Zrinku Cvitešić, dobitnicu Olivier nagrade britanskog glumišta za ulogu „Djevojke“ u predstavi temeljenoj na Hansardovom mjuziklu Once. Irglova i Hansard zatim mijenjaju uloge. Ona uzima gitaru, a on sjeda za klavir te izvode „I Have Loved You Wrong“, s njihovog prvog zajedničkog albuma „The Swell Season“. Koncert završava hitom s Hansardovog novog albuma „Didn’t He Ramble„Her Mercy“.

IMG_9677_Glen_Haansard_by_Dragutin_Andric_SoundGuardianHansard i društvo su pokazali da su sposobni napraviti spektakl, angažirati publiku i uvesti je u svoj svijet. Ovo je bio koncert za svakog ljubitelja glazbe, iskustvo potpuno udaljeno od ikakvih žanrovskih podjela, temeljeno na čistoj emociji i glazbenom umijeću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.