Glen Hansard sutra u Lisinskom

55ddb4ea63d6824d6785234867364a59

Oscarom nagrađeni irski kantautor Glen Hansard nastupit će sutra, 9. ožujka, u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima  Eventima i na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, te preko sustava  www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

Kao posebna gošća i predgrupa nastupit će Marketa Irglova, druga polovica folk dua The Swell Season i Hansardova kolegica iz filma Once.

Hansard je na svjetsku scenu stupio 2007. godine osvojivši Oscara za pjesmu „Falling slowly“ iz mjuzikla Once, u kojem je odigrao naslovnu ulogu uličnog svirača, koja je dijelom temeljena i na njegovom životu. Once je naišao na oduševljenje publike i kritike. Cijenjeni filmski kritičar Roger Ebert filmu je dao 4/4 zvjedice, a na internetskoj stranici Rotten Tomatoes film ima 97% pozitivnih osvrta. U istoimenoj kazališnoj adaptaciji toga mjuzikla (8 Tony nagrada i 1 Grammy), na daskama londonskog West Enda, glavnu žensku ulogu utjelovila je Zrinka Cvitešić te za istu osvojila prestižnu Olivier nagradu.

Hansard je već sa 13 godina počeo svirati na ulicama Dublina, a 1990. godine okupio je svoj bend The Frames s kojim je redovito nastupao po Irskoj. 2006. godine je sa češkom kantautoricom Marketom Irglovom (Once) oformio folk-duo The Swell Season te objavio istoimeni album, a tri godine kasnije svjetlo dana je ugledao i njihov drugi album Strict Joy. Nakon suradnje s Irglovom, 2011. godine, objavljuje svoj prvi solo album Rythm and Repose. U Zagreb dolazi predstaviti svoj drugi samostalni album Didn’t He Ramble koji je bio nominiran za najbolji folk album na ovogodišnjoj dodijeli nagrada Grammy.

Vezano

Komentari su zatvoreni.