Od četvrtka do nedjelje međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.2

plakat-sonus-opDrugu godinu u nizu Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci organiziraju međunarodno natjecanje mladih glazbenika. Natjecanje će se održati od 4. do 7.  veljače 2016. godine u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci koja je, pod vodstvom ravnateljice Branke Špoljar i ove godine suorganizator natjecanja, te partner koji podržava  udrugu Opus u svim njenim projektima. Na natjecanje je prijavljeno 210  natjecatelja (dobne skupine od 7 do 18 godina) i njihovih mentora s područja cijele države, ali i iz susjednih zemalja (Slovenija i Srbija).

Na prošlogodišnjem Natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 1 koje je održano u Križevcima sudjelovalo je 126 natjecatelja s područja cijele Hrvatske i iz Slovenije, u četiri discipline: glasovir, gitara, tambure i solfeggio. Ovogodišnje natjecanje pod nazivom  Natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 2 donosi novine u disciplinama, tako da se ove godine mladi glazbenici natječu u pet disciplina: harmonika, glasovir, solfeggio, udaraljke i violina. To je ujedno i jedino natjecanje u Hrvatskoj koje u disciplini udaraljke ima kategorije koje obuhvaćaju osnovnoškolsko obrazovanje.

Udruga Opus osnovana je u kolovozu 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenih pedagoga iz različitih područja glazbene umjetnosti, a većina osnivača su članovi kolektiva spomenute glazbene škole. Cilj udruge je širenje znanja razmjenom iskustava, unapređenje glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije, a želja osnivača Udruge je potaknuti sudionike na nove ideje te ih dodatno motivirati na stvaranje kroz sve oblike glazbenog stvaralaštva.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Čestitke Udruzi Opus i našoj nezaobilaznoj Glazbenoj školi, na promicanju interesa mladih za glazbene discipline. Lijepo, mlade poticati, kako da kvalitetno provode slobodno vrijeme. Svaka čast!
    Svima sretno!

Komentari su zatvoreni.