Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1088

Dr. sc. Ratko Vučetić na predavanju u Križevcima (foto: Zdenko Balog)
Dr. sc. Ratko Vučetić na predavanju u Križevcima (foto: Zdenko Balog)
Dr. sc. Ratko Vučetić na predavanju u Križevcima (foto: Zdenko Balog)

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, to jest njen Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organizirao je u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković 25. studenoga prošle godine predavanja o kralju Žigmundu i njegovom dobu. U ovoj emisiji slušamo prvi dio predavanja dr. sc. Ratka Vučetića na temu Prostorna obilježja gradova kontinentalne Hrvatske u 15. stoljeću.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju knjigu o klimatskim promjenama, te jedan roman i zbirku kolumni objavljenih na Hrvatskom radiju.

U Vijestima Krugova govorimo o Mostu suživota, o jednoj zanimljivoj skulpturi, o urbanoj kulturi te o predstojećoj Noći muzeja. Nastavljamo s vodičem kroz značajne ovogodišnje izložbe u Zagrebu, a donosimo i nekoliko lokalnih vijesti, odnosno najava nekih kulturnih događaja. Saznat ćemo i da je umro Marvin Minsky.

Na današnji datum rođeni su Đuro Pulitika i Slaven Barišić, sklopljen je mir u Sremskim Karlovcima, Sankt Peterburg je postao Lenjingrad i Václav Havel je izabran za predsjednika Češke Republike, a umrla je Ava Gardner.

U Svemirskom kutku saznajemo da na nebu možemo ovih dana istovremeno vidjeti sve planete vidljive golim okom, a i kako na Međunarodnoj svemirskoj stanici cvate cvijeće!

Na kraju emisije čut ćemo neke podatke o najtoplijoj izmjerenoj godini, te neke izreke Václava Havela.

Slušat ćemo i glazbu koja je vezana uz neke teme, obljetnice ili uz vijesti. Bit će to grupe Eagles i Van Halen, Fran Lhotka i Frank Sinatra.

Ne dirajte mi krugove broj 1088 emitira se 26. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 30. siječnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.