Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1087

preuzmi

U četvrtak, 14. siječnja Ogranak Matice hrvatske u Križevcima predstavio je kalendar za 2016. godinu, pod imenom Križevačka likovna slava. Na početku emisije poslušat ćemo kako je prisutne posjetitelje kroz kalendar “proveo” dr. sc. Zdenko Balog.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju jedan savjetnik u privatnom životu, te dva romana, od kojih je znanstvenofantastični Marsovac i ekraniziran.

U Vijestima Krugova govorimo o pronađenom van Dyckovom djelu, o autorskim pravima na Dnevnik Anne Frank, o cenzuriranju umjetnosti u Francuskoj, imamo i lokalnih vijesti, a nastavljamo i jednu vijest od prošlog utorka…

Na današnji datum rođeni su James Watt i Edgar Allan Poe, a preminuo je Jan Palach.

U Svemirskom kutku saznajemo o novom letu na Mars, o novim kraterima na Mjesecu, o planetima daleko od Sunčevog sistema, o položajima planeta i zvijezda na nebu, o preletima Međunarodne svemirske stanice..

Na kraju emisije čut ćemo koliko su opasna istraživanja u CERN-u, te jednu izreku Jamesa Watta.

Glazbu koja je vezana uz neke teme, obljetnice ili uz vijesti pripadat će Dori Pejačević, Blagoju Bersi, Giuseppeu Verdiju, a čut ćemo i Janis Joplin, Blacka i jednog križevačkog udaraljkaša…

Ne dirajte mi krugove broj 1087 emitira se 19. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 23. siječnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.