Hrg: HSS će biti dio Vlade, a imat ćemo i klub zastupnika

Branko_Hrg_FAH-2PREDSJEDNIK HSS-a Branko Hrg izjavio je da će njegova stranka dobiti još dva mandata u Saboru kako bi, uz njegov, HSS s tri zastupnika mogao formirati klub zastupnika, očekuje i od sedam do deset mjesta u izvršnim funkcijama vlasti, a za mogućnost da će biti jedan od potpredsjednika Vlade rekao je kako još ništa nije dogovoreno.

“Predložit ćemo 20 do 30 stručnih osoba koje će ući u onaj ‘bubanj’ i raspravu o tome gdje bi netko mogao biti kandidat za neku izvršnu funkciju – je li za ministre, zamjenike ministara ili pomoćnike ministara”, rekao je Hrg za Hinu nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Istaknuo je kako HSS te ljude različitih profila “daje na raspolaganje” te očekuje da će stranka dobiti od sedam do deset mjesta na tim izvršnim funkcijama. Pojasnio je kako to očekuju sukladno HSS-ovom rezultatu na parlamentarnim izborima unutar Domoljubne koalicije i aneksu koalicijskog sporazuma. HSS je na izborima osvojio 36.580 glasova, što je 6,6 posto od ukupno osvojenog broja preferencijalnih glasova Domoljubne koalicije.

HSS će imati klub zastupnika i participirati u izvršnoj vlasti

Hrg  tvrdi da HSS ima najveću infrastrukturu te ih posebno zanimaju ministarstva poljoprivrede, regionalnog razvoja, obrta i malog poduzetništva te uprave.

“HSS će imati svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru, a participirat će i u izvršnoj vlasti – preuzeti dio odgovornosti. HSS se vratio iz opozicije, iz jednog beznađa”, zaključio je.

O tome hoće li biti potpredsjednik Vlade: razgovori su u tijeku

Vezano za medijska nagađanja da bi on mogao biti potpredsjednik Vlade, Hrg je rekao kako su razgovori u tijeku. “Kad će to sve skupa biti dogovoreno s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i kolegama iz koalicije, onda će se sve znati”, kazao je za Hinu.

Dodao je kako je sjednica HSS-ova Predsjedništva bila nastavak subotnje sjednice. Na sjednici su utvrdili nacrt pravilnika o procesu kandidiranja i kandidacijskom postupku te prijedlog poslovnika Glavne izborne skupštine stranke, koja će se održati 19. ožujka u Zagrebu, gdje će oko 790 delegata birati vodstvo stranke.

Hrg na unutarstranačkim izborima očekuje korektnu, prijateljsku utakmicu između kandidatkinja i kandidata.(Hina)

Vezano

Komentari su zatvoreni.