Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1086

Picture 007
Dr. sc. Snježana Karavanić govori o svojim arheološkim istraživanjima na Kalniku

Slušamo drugi dio snimke predavanja o arheološkim istraživanjima na Kalniku koje je organiziralo Povijesno društvo Križevci u suradnji sa Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci, 16. prosinca 2015. navečer u dvorani kupole Srednje škole “Ivan Seljanec”. Predavačica je bila dr.sc. Snježana Karavanić, viša znanstvena suradnica s Instituta za arheologiju u Zagrebu koja se već više godina bavi arheološkim istraživanjem Kalnika.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju priručnik s područja psihologije, suvremeni dickensovski roman i krimić Gorana Tribusona.

U Vijestima Krugova govorimo o drami koju proživljava palestinski pjesnik Ashraf Fayadh, o besplatnim elektroničkim knjigama te donosimo vodič kroz značajne izložbe ove godine u Zagrebu.

Na današnji datum rođeni su Jack London i Ferenc Molnar, sklopljen je Aachenski mir, umrli su kipar Robert Frangeš-Mihanović i spisateljica Agatha Christie…

Picture 011
Na predavanju o arheološkim istraživanjima na Kalniku (foto: Tatjana Tkalčec)

U Svemirskom kutku govorimo o novim spoznajama o patuljastom planetu Plutonu te o novoj letjelici na Mars, kao i položajima planeta i vidljivijih objekata na nebu, prirodnih i umjetnih.

Na kraju emisije čut ćemo zanimljivost o sinesteziji te jednu izreku Napoleona Bonapartea.

Glazbu koja je vezana uz neke teme, obljetnice ili je novitet izvodit će David Bowie, koji je prije četiri dana objavio novi album a dva dana nakon toga preminuo (slušat ćemo tri skladbe s njegovog najnovijeg albuma), Led Zeppelin koji su objavili svoj prvi album na datum ove emisije, te HPD Kalnik na koncertu krajem prošle godine, u kojem su pjevali sadašnji i bivši članovi.

Ne dirajte mi krugove broj 1086 emitira se 12. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 16. siječnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.