Pavlović i sutra u potrazi za smislom znanosti

Treći tjedan zaredom polaznici i pratitelji predavanja “U potrazi za smislom znanosti” raspravljat će o beskonačnosti. Nakon razmatranja povijesne tradicije bavljenja ovom temom u različitim kulturama, ovog tjedna na red dolazi pojam beskonačnosti u matematici.

Beskonačnost se u matematici neminovno pojavljuje već kada je dan najelementarniji pojam broja i nastavlja se ukazivati u raznim oblicima duž matematičkog teritorija. Matematika je nezamisliva bez pojma beskonačnosti, no upravo on, iako njezin temelj, izmiče definiciji i njezinim pravilima, neprestano ukazujući na nešto više. Upravo tamo gdje prestaju matematičke konstrukcije i definicije započinje mišljenje i potraga za smislom znanosti“, objašnjava dr.sc. Petar Pavlović najavljujući novo predavanje iz ciklusa “U potrazi za smislom znanosti” koje je na rasporedu u subotu 27. ožujka u 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci.

Poslije predavanja slijedi projekcija filma Faust njemačkog redatelja F. W. Murnaua, kojeg je kritika proglasila najzanimljivijim i najuzbudljivijim filmom nijemog razdoblja u filmskoj povijesti.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.