KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 03.12.2015.

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je: „Pitanja inkluzije: pristup i osnaživanje ljudi svih mogućnosti“.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključuje se u Kampanju „BIJELE VRPCE“, postavljanjem info štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima dana 3. prosinca 2015. (četvrtak) od 09:00 do 13:00 sati gdje će se ujedno i prikazati i prodavati radovi s kreativnih radionica članica/članova Udruge.

Kampanja se provodi kao 16 dana aktivizma od 25. studenog – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 03. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom do 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kampanju provodi SOIH – Mreža žena s invaliditetom, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Gradom Zagrebom i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci.

Svi muškarci, koji to prihvate dobiti će na info štandu Udruge bijelu vrpcu u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“. To će značiti njihovu odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama. Nošenje bijele vrpce bit će podrška razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebice nad ženama s invaliditetom nema opravdanja.

Također, Kampanja „Bijele vrpce“ provesti će se i u Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci i Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci.
U Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci, dana 3. prosinca 2015. u 10:00 sati podijeliti ćemo djeci prigodne razglednice sa tekstom „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje NE nasilju nad ženama“. Razglednice će djeca odnijela kući svojem tati da podrži ovu Kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama i djevojkama.

U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, dana 3. prosinca 2015. u 11:30 sati podijeliti ćemo u jednom razredu bijele vrpce i letke mladićima u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“.

Svi građani trebaju postati svjesni činjenice da se nasilje ne događa nekome drugome, da su nasilnici osobe svih profesija i socijalnih struktura.

Srdačno dobrodošli!

Izvor: Udruga invalida Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.