12. Sajam studija u petak u križevačkoj gimnaziji

sajam studija _ plakat

Udruga P.O.I.N.T. u suradnji sa Gimnazijom I.Z. Dijankovečkoga i ove će godine organizirati, 12. po redu, Sajam studija. Riječ je o godišnjem okupljanju bivših srednjoškolaca, a danas studenata, koji savjetima žele pomoći učenicima oko izbora fakulteta i studentskom životu uopće. Na Sajam studija pozivaju se učenici svih triju križevačkih srednjih škola, bez obzira na starosnu dob, makar su za ovu temu tradicionalno najzainteresiraniji 3. i 4. razredi.

U petak, 4. prosinca, u prostorijama gimnazije, srednjoškolci će imati priliku saznati sve što ih zanima o studiranju od naših brucoša i brucošica, a i starijih studenata. Program počinje u 19 sati tradicionalnim predavanjem Valerije Kramar Mihalić iz Hrvatskog zavoda za zpošljavanje, a ove godine svoj program će predstaviti i Studentski centar Varaždin. Uvodno dio završit će predavanjem novopečenih brucošica Anamarije Katalenac i Marije Knapić, koje će govoriti o svojim iskustvima s državne mature. Program će se nastaviti u hodniku gimnazije, gdje će maturanti imati priliku razgovarati sa studentima te se detaljnije informirati o raznim studijskim programima.

Vrijedi podsjetiti da je Sajam studija, koji križevačka udruga P.O.I.N.T. više od desetljeća provodi u suradnji s križevačkom gimnazijom, početkom ove godine uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Prije više od 15 godina pokrenula ga je profesorica križevačke gimnazije Gordana Pintarić-Kovač, a priključivanjem udruge P.O.I.N.T. projekt dobiva ime i današnju formu te prerasta okvire gimnazije. Koordinatori projekta su profesorica Sanela Štubelj te P.O.I.N.T.-ovi volonteri Damjan Tkalec i Matija Jurčević, koji su na raspolaganju za sve upite zainteresiranih putem Facebook stranice Sajma studija.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.