Održano predavanje na temu nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Održano predavanje na temu nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

U organizaciji Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji s Udrugom „Hera“ Križevci i PU koprivničko-križevačkom, u utorak 17. studenog 2015. godine održano je predavanje na teme „Seksualno nasilje – uloga i važnost Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja“ i „Pravni aspekti zaštite od nasilja u obitelji“. Predavanju je nazočio i zamjenik župana Ivan Pal ujedno i predsjednik Županijske koordinacije za ljudska prava.

Na samom početku prisutnima obratili su se Dražen Laljek-glasnogovornik Policijske uprave, Valerija Golubić voditeljica Županijskog tima i policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju PU koprivničko-križ., te predsjednica Udruge „Hera“ Križevci.

Edukaciju navedenih tema održale su Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda i predsjednica Nacionalnog tima za suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, te Maje Mamula, psihologinja i koordinatorice Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Predavanja su ujedno dio Projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“ koji podržava Europska unija, a provodi se u suradnji s Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava i CESI – Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Na predavanju je sudjelovalo tridesetak osoba, predstavnika institucija koje se bave problematikom nasilja: Koprivničko-križevačka županija, Županijska koordinacija za ljudska prava, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica, Centara za socijalnu skrb Koprivnica, Križevci i Đurđevac, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Općinski sud u Koprivnici, Prekršajni sud u Koprivnici, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, Domovi zdravlja-Ispostave Koprivnica, Križevci i Koprivnica, Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije i policijski službenici za poslove maloljetničke delinkvencije Policijskih postaja Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

Ovom aktivnošću ujedno je obilježen je Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja, te je najavljeno obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kao uvod u obilježavanje „16 dana aktivizma protiv nasilja“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.