Tjedna informacija iz policije za 26.10.-1.11.2015.

stop policijaSTANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od čega 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije, četiri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

Razriješeno je kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja narušavanja, od kojih četiri prekršaja tučnjave, prekršaj lažnog predstavljanja, prekršaj prosjačenja, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj davanja pića pijanim osobama.

Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđeno troje vozača bicikala, putnica na biciklu, vozač osobnog automobila i vozač teretnog automobila.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 70.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.