Objavljen Vodič za uključivanje u proces stvaranja javnih politika energetske učinkovitosti

kako_se_ucinkovito_ukljuciti_vodic_APRU sklopu projekta STRONG SEE kojeg u Hrvatskoj provode Društvo za oblikovanje održivog razvoj (DOOR) i Akademija za politički razvoj (APR), izrađen je poseban Vodič za učinkovito uključivanje u proces stvaranja javnih politika energetske učinkovitosti. Svi zainteresirani vodič mogu preuzeti na web stranici Akademije za politički razvoj.

Sam projekt STRONG SEE kao svrhu ima jačanje uloge nevladinih organizacija u javnom dijalogu o zaštiti klime u Jugoistočnoj Europi, a pored spomenutih DOOR-a i APR-a, provode ga i ostale članice Mreže političkih škola Vijeća Europe s područja Jugoistočne Europe te Baltički okolišni forum (BEF), uz podršku njemačke Savezne zaklade za životnu sredinu – DBU. Provedba projekta je usko povezana s projektom PDI (Javni dijalog o održivom korištenju energije u Jugoistočnoj Europi) koji podržava njemačka organizacija za međunarodnu suradnju – GIZ.

Spomenuti vodič donosi sažet pregled ideja, preporuka i iskustava OCD-a iz Jugoistočne Europe koji se bave javnim politikama energetske učinkovitosti. Vodič također daje pregled metoda uz pomoć kojih su određeni rezultati ostvareni. Zamišljen je kao niz savjeta kako potaknuti i organizirati javni dijalog, popraćenih konkretnim primjerima, a radi jasnoće i preglednosti podijeljen je u poglavlja namijenjena državnoj upravi, jedinicama lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.