Dugo Selo – Križevci: Obnova pruge vrijedna 1,2 mlrd. kuna

HŽ Kolodvor Križevci

Hrvatski konzorcij Dalekovod, DIV i Zagreb Montaža dobili su posao obnove i izgradnje drugog kolosjeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci.

Planirane aktivnosti u sklopu projekta uključuju, pored obnove postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na cijeloj pružnoj dionici dužine 38,2 km, izgradnji 6 mostova od kojih dva cestovna i rekonstrukciju postojećih sedam mostova, ukidanje 17 željezničko-cestovnih prijelaza i dvaju pješačkih prijelaza te gradnju 11 novih nadvožnjaka, jednog podvožnjaka i šest pothodnika, nadogradnju stabilnih postrojenja električne vuče, modernizaciju signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te izgradnju 25 kilometara servisnih cesta. Završetkom projekta znatno će se skratiti vrijeme putovanja od Dugog Sela do Križevaca, i to s 30 na 18 minuta.

Radi se strateškom projektu od javnog značaja za RH i do sada najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu koji sufinancira EU. Ovo je ujedno i najveći projekt EU fondova u Hrvatskoj.

Procijenjena vrijednost radova iznosila je 1,278 milijuna kuna, dok je procjena ukupne vrijednosti projekta koji osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, troškove rješavanja imovinsko-pravnih poslova te troškove nepredviđenih radova iznosila 1,517 milijuna kuna (198 milijuna eura).

Radovi bi trebali krenuti početkom 2016.godine, a završetak radova planiran je u rujnu 2019. (24sata)

Vezano
4 komentara
  1. Željko Car piše:

    čak i hrgov portal piše o tome ko bi rekel

    1. Hrvoje Belani piše:

      Na koji to portal mislite, gospon?

      1. sdpfuker piše:

        Hrvoje pa ni on gospon, on je drug!

  2. Željko Car piše:

    čak i hrgov portal piše o tome ko bi rekel

Komentari su zatvoreni.