U utorak u MKC-u film noir ‘Dvostruka obmana’

film_noir_projekcija_MKC_Dvostruka_obmanaGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u utorak, 29. rujna 2015., u 18 sati na projekciju igranog filma “Dvostruka obmana” (Double Indemnity). Riječ je o filmu noir iz 1944. godine, u režiji Billyja Wildera, u kojem glavne uloge igraju Fred MacMurray, Barbara Stanwyck i Edward G. Robinson. Film je bio nominiran za sedam Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij, glavnu glumicu, kinematografiju, filmsku glazbu i najbolji zvuk. Ulaz je slobodan za članove knjižnice.

O filmu: Walter Neff (Fred MacMurray), naivni trgovac osiguranjem, pada pod utjecaj zavodljivog šarma svoje prekrasne klijentice Phyllis Dietrichson (Barbara Stanwyck). Zajedno smišljaju kako se riješiti njezina dosadnog supruga te pokupiti „dvostruku“ policu životnog osiguranja. Legendarni redatelj Billy Wilder (Neki to vole vruće) okupio je sjajnu glumačku ekipu koja uključuje i Edwarda G. Robinsona. Napeti scenarij izradili su Wilder i Raymond Chandler prema klasičnom trileru iz autorske radionice Jamesa M. Caina.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Mateja Bađun piše:

    Da li moram imati člansku iskaznicu knjižnice da mogu ići pogledati film? Hvala

    1. Portal Križevci.info piše:

      Ulaz je slobodan za članove, no ne znamo naplaćuje li se ulaznica i koliko košta. Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci

    2. Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci piše:

      Projekcija je za članove knjižnice, koji trebaju doći s važećom iskaznicom kako bi mogli pogledati film 🙂

Komentari su zatvoreni.