Ove godine više smrtno stradalih na cestama

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj podvlačenjem crte pod brojčane pokazatelje kretanja sigurnosti okončali su stanje za kolovoz, te izvijestili da je prema mjesecu srpnju došlo do padu broja kaznenih djela sa 115 na 85. Iako je kriminalitet u padu, zabilježeni broj kaznenih djela materijalnom štetom za 80-tak tisuća kuna premašuje svotu iz prethodnog mjeseca, te doseže 493 tisuće. Glasnogovornik Uprave Dražen Laljek kaže da je zadržana visoka učinkovitost, pa je razriješenost ovih slučajeva 68 posto. Uočljiv je i podatak prema kojem su u ovogodišnjih osam mjeseci policajci imali upola manje slučajeva iz područja kriminaliteta droga. Kako se moglo čuti i u našim informativnim emisijama, porazne brojke dolaze nam s podravsko-prigorskih prometnica. Na njima je u kolovozu bilo najviše nesreća ove godine, pa iako brojka od njih 59 ne čini ogromni skok, izdvaja se činjenica da je u njima troje sudionika izgubilo život. Time je i dosadašnji tijek godine već gori nego cijela prethodna, izvijestio je Laljek.

– Broj nastradalih osoba još uvijek nešto manji, međutim one najteže posljedice, smrtna stradavanja i teške ozljede su nažalost u porastu. Gledajući za osam mjeseci ove godine broj smrtno stradalih je 8 ove godine, a prošle godine je taj broj bio 5. Obzirom da smo prošle godine cijele zabilježili 7 smrtnih stradavanja na prometnicama, dakle već smo sa kolovozom, a osobito već i rujnom dobrano prebacili tu brojku.

Prometni policajci tijekom kolovoza ispisali su 1046 prekršajnih prijava, iz prometa isključili 139 vozača i 35 vozila te oduzeli 53 vozačke dozvole, a na triježnjenju u policijskim prostorijama bilo je 39 vozača. I dok je stanje u javnom redu i miru, uz manje skokove i padove iz mjeseca u mjesec otprilike jednako, izdvajaju se dva povećanja. Broj požara u kolovozu i srpnju, njih po šest dvostruko je veći nego u istim lanjskim mjesecima, pa je i ovogodišnjih 40 za šest više nego do kraja lanjskog osmog mjeseca. Značajni porast bilježe i djelatnici Postaje granične policije, naime 7. i 8. mjeseca bilo je za oko 14 tisuća više prijelaza granice, što je povećanje od desetak posto.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Durdica Josic Pucl piše:

    Nije za cuditi se, voze kao divljaci, i nemisle na posljedice i opasnosti. Kroz sela voze kao da su na trkama, a to rade samo budale, koji misle da oni koji voze polako, nisu vozaci.

Komentari su zatvoreni.