Županija i dalje prva po broju blokiranih građana

557dd634-7b6b-464e-8269-07c07a05dc59_tportal_dobrodosli_u_krizevce_blokirani_gradjani_Zakmardijeva_ulica

PODRAVINA I PRIGORJE – Zadnji podaci Financijske agencije o broju građana s blokiranim računima odnose se na stanje s krajem lipnja i ne donose dobre pomake za Koprivničko-križevačku županiju. U odnosu na ukupni broj njezinih stanovnika, naša županija i dalje ima ima najviše blokiranih građana u državi, njihov je udio u ukupnome broju žitelja županije 9,64 posto.

U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, podravsko-prigorski kraj ponovno prednjači u državi s 14,48 posto blokiranih, a prema tom kriteriju slijede Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, te Bjelovarsko-bilogorska županija. U poretku 25 gradova s najvećim brojem blokiranih građana, u odnosu na broj stanovnika izdvajaju se Križevci sa udjelom od 11,99 posto, a slijede Dugo Selo i Sisak.

Križevčana s računima u blokadi u broju radno sposobnih stanovnika prigorskog središta je 17,71 posto, dok taj broj u Koprivnici iznosi 10,41. Po iznosu pak koji njihovi stanovnici duguju Križevci su na 17-om, a Koprivnica na 24. mjestu u zemlji. (RKC)

 

Vezano
4 komentara
  1. Čvarkeš piše:

    Ipak je lokalna vladajuća stranka uspjela otvoriti mnoga radna mjesta dovođenjem mnogih tvrtki i tvornica u grad te zaposliti dosta križevčana, neovisno o njihovoj političkoj ili stranačkoj pripadnosti, pa me ova vijest malo čudi.

    1. Antidemagog piše:

      Tak je bar pisalo u Glasu podravine i prigorja.
      U Koprivnici je u protekloj godini 214 radnih mjesta manje nego godinu prije, u Đurđevcu 50 manje, a u Križevcima 140 radnih mjesta VIŠE nego godinu prije ?!?!

      Valjda naši muži vole malo više zarajtati ! :- D

  2. Željko Car piše:

    ne sviđa mi se

  3. Živi zid KC-KŽ županije piše:

    “domoljubi” i “rastući” su ga doveli do ovdje, no mi ćemo ga braniti, obitelj po obitelj – do kraja!

Komentari su zatvoreni.