Treći festival Granje predstavio ‘Sabljozubog tigra’

20150822_143345_Festival_Granje_vojarna_FreshwoodU Križevcima je od 18. do 22. kolovoza 2015. održan treći po redu festival Granje, koji prezentira ručne radove od granja u prilog prvom mobilnom zološkom vrtu od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš. Na tragu originalne zamisli i vođeni idejom da budući zološki vrt ima edukativno-turistički karakter, kao treća skulptura stasala je također jedna predhistorijska životinja.

20150820_124119_Festival_Granje_vojarna_FreshwoodOve je godine na izradi skulpture od granja radilo šestero umjetnika: akademski kipar Dejan Duraković iz Vinkovaca, kipar i keramičar Dragutin Ciglar Lao iz Koprivnice te profesorica likovne kulture Kristina Vuković, Damir i Drago Benčak te akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić, svo četvero iz Križevaca.

Tako su nakon Mamuta 2013. i T-Rexa 2014. godine, umjetnici ovaj put izradili skupturu Sabljozubog tigra, čime je park u bivšoj vojarni u Križevcima dobio još jednu novu skulpturu koja slijedi nastavak izvorne ideje festivala i nastanka jedinstvenog  zološkog vrta sa skulpturama izumrlih životinja. Skulpture ostaju postavljene u parku gdje su i nastale, a od zatvaranja festivala su izložene za javnost.

20150822_172557_Festival_Granje_vojarna_FreshwoodFestival je nastao kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića i predstavlja jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj. Iza organizacije festivala, uz udruge K.V.A.R.K. i Skaville, stoji i ove godine osnovana Udruga za likovnu umjetnost i stvaralaštvo Granje, kojoj je Igor Brkić predsjednik, a likvidatorica Mihaela Brkić.

Vezano
1 komentar
  1. gordana krpanić piše:

    Jako lijepo.

Komentari su zatvoreni.