Renesansni festival od 27. do 30. kolovoza u Koprivnici

Renesansni_festival_2015_plakatVeć desetu godinu zaredom, Turistička zajednica grada Koprivnice organizira Renesansni festival, veliku turističko-povijesnu i edukativnu manifestaciju, koja će se održati od 28. do 30. kolovoza 2015. godine u Koprivnici. Renesansni festival, manifestacija koja slovi kao najveća manifestacija povijesnog karaktera južno od Alpa, ove će godine kroz bogat program okupiti više od 1000 originalno kostimiranih sudionika iz 10 europskih zemalja te će stare gradske bedeme na nekoliko dana oživjeti Koprivnički mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre i mnogi drugi.

Manifestacija je okićena laskavim titulama – najatraktivnije manifestacije u 2010. godini te za inventivan pristup realizaciji festivala bez uporabe plastike i istovremeno kreativan pristup izradi tradicijskog pribora 2013. godine prema Udruzi hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i časopisu Way to Croatia.

Najveće priznanje Renesansni festival je dobio uvrštavanjem u TOP 11 manifestacija u Hrvatskoj od strane Hrvatske turističke zajednice. Prošle godine manifestaciju je posjetilo 40000 ljudi iz Hrvatske i inozemstva.

Manifestacija počinje u četvrtak, no glavni sadržaji odvijaju se petkom poslijepodne te subotu i nedjelju cijeli dan. Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, posjetitelji mogu uživati i u okusima srednjovjekovnih jela te jela od kopriva, specifičnih za Koprivnicu, koja se spravljaju na licu mjesta i to po izvornim receptima iz davno prohujalog vrememena s kraja Srednjeg vijeka,  a na licu mjesta pripremat će se samostansko pivo od koprive, jedinstveno pivo na svijetu. Ove godine glavna tema Renesansnog festivala je viteški turnir. Zbog što veće autentičnosti, ali i ekologije Renesansni festival je ujedno i prva manifestacija u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe bez plastike (koristi se drveni pribor za jelo i keramički za piće te papirnate vrećice za trgovce).

Renesansni_festival 2015_program_dogadanjaI ove godine u subotu, 29. kolovoza iz Zagreba u 10,30 sati kreće BESPLATNI RENESANSNI VLAK koji stiže u Koprivnicu u 11,33 sati. Na koprivničkom kolodvoru sve posjetitelje dočekuju autobusi koji ih prevoze u pivovaru Carlsberg na Dan otvorenih vrata te potom na Renesansni festival.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.