Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

USKOK obustavio istragu protiv župana Darka Korena

16180579496_a82b2bfb92_o_Darko_Koren_Glas_PodravineUSKOK je obustavio istragu protiv župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena proglasivši tužbu neosnovanom, priopćeno je na izvanrednoj konferenciji za medije u prostorijama županije.

Podsjetimo, Korena je javnosti nepoznata osoba u travnju prošle godine anonimno prijavila da je zajedno sa Zdenkom Kulićem, direktorom tvrtke Kulić-invest iz Vinkovaca, županijski proračun oštetio za 125.000 kuna. U prijavi je stajalo kako je Koren u dogovoru s Kulićem, u siječnju 2014. godine nezakonito produžio rok za gradnju škole u Legradu kako bi tvrtka izbjegla plaćanje penala u navedenom iznosu, s obzirom da su radovi trebali biti gotovi u studenome 2013. godine.

Dobro raspoložen, ali i vidljivo ogorčen zbog cijelog slučaja, župan Koren je na konferenciji rekao da je isti završen upravo onako kako je i očekivao, te se osvrnuo na teške trenutke koje je zbog ove neutemeljene optužbe proživljavala njegova obitelj. Dijelu medija koji su slučaj pratili korektno je zahvalio, dok je potom izrazio tugu zbog onih koji su ga pratili na tendenciozan način.

Na novinarsko pitanje smatra li da je cijeli slučaj išao u pravcu diskreditiranja njega kao župana i visokog dužnosnika HSS-a i to uoči parlamentarnih izbora na kojima je izgledan kao kandidat i budući saborski zastupnik, Koren je rekao kako slučaj “ima političku konotaciju”.
– Politika je u velikoj mjeri upletena u ovaj slučaj, što mogu i dokazati bude li potrebe, ali to sada više nije važno. Najbitnije je da je USKOK donio ovakvu odluku koja potvrđuje ono što sam cijelo vrijeme govorio, čime je i sama uloga politike, u stvari, poražena – rekao je župan, te dodao da slične pokušaje više ne očekuje.
– Ljudi su spremni na sve jer je politička scena postala brutalna, ali sad imamo iskustva pa ćemo se lakše obraniti od sličnih pokušaja. Osim toga, izbori su za nekoliko mjeseci pa za nešto slično više nema ni vremena – zaključio je.

Župan je na kraju najavio kako će svoj rad posvetiti tome da više ne dolazi do ovakvih i sličnih slučajeva, aludirajući pritom na lakoću kojom pojedinci mogu anonimno i neutemeljeno prijavljivati visoke dužnosnike, izlažući ih time linču pojedinih medija, a njihove obitelji neugodnostima.
Dodajmo da je USKOK istragu obustavio i protiv drugookrivljenog Kulića.(GP)