Sedmoro djece spasilo rodu u Vinarcu

spasavanje_roda_vinarec_1U kasnim poslijepodnevnim satima u utorak, 11. kolovoza, u potkalničkom selu Vinarec sedmero djece je spasilo ozlijeđenu rodu. Rajna Franulić, Patrik Mikec, Adriano Mikec, Antonio Mikec, David Mikec, Luis Viktor Muraja i Martin Mikec su, igrajući se uz cestu, primijetili rodu kako sama luta i ne može poletjeti zbog ozlijeđenog krila.
– Nisu mogli vjerovati svojim očima. U početku se nisu usudili prići bliže, ali radoznalost djece je bila snažnija, prepričala je iznenađujući susret djece s rodom njihova učiteljica Sandra Poje.

spasavanje_roda_vinarec_2Roda je završila u njihovim rukama te je uz malu pomoć roditelja preko noći zbrinuta kod ovdašnje obitelji. U suradnji s veterinarom Darijom Banićem smještena je u Zoološki vrt u Zagrebu.
– Ako pitate djecu, njima je taj dan bio najljepši dan koji su doživjeli u svojim malim životima. Pa tko ima  priliku zagrliti to nježno biće i brinuti se o njemu kao što su uradila ova požrtvovana dječica, zaključila je retoričkim pitanjem Poje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.