Obišli brzu cestu, biciklističke staze, Potočku i potok Vrtlin

11834945_1024648904232617_8159924252829857688_o_Branko_Hrg_gradnja_brza_cestaKRIŽEVCI – Čelnici gradske vlasti uputili su se u obilazak nekoliko gradilišta na području lokalne samouprave, pa tako i onog najvećeg, brze ceste od prigradskog naselja Cubinca do raskrižja u Cugovcu. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da se uvjerio u predviđanje kako će s približavanjem izbora posao se ubrazno privoditi kraju, barem na poddionici do Križevaca.
– Ovaj dio do Cubinca se intenzivno radi. Vidi se da se intenzitet radova povećava kako se izbori približavaju i mene to posebno stvarno raduje jer dugo godina se zalažem za tu cestu i jako mi je drago da sad ona dolazi kraju. I sada se tek vidi vrijednost svih onih aktivnosti koje su bile 2012. godine rađene kada se htjelo zaustaviti te radove za što ja imam dokazna pisma i od Hrvatskih autocesta tada i od Ministarstva prometa, rekao je Hrg.

No, koliko je zadovoljan ritmom i učinkom na trasi do Cubinca, toliko nije na dijelu prema Vojakovačkom Kloštru, baš kao i na dijelu ipsilona prema Bjelovaru.
– Ne zadovoljavam to da se ove četiri godine nije centimetra pomaknulo dalje prema Koprivnici ni prema Kloštru i da se nije također i na onu drugu stranu krenulo prema Bjelovaru pa ova cesta u principu završava ovdje. Na žalost, nije se od strane Hrvatskih autocesta ništa dogodilo ni u onom dijelu pristupne ceste u gospodarskoj zoni Gornji Čret, dodao je.

A u njoj nakon jednog proizvodnog pogona koji se gradi, za još tri se ishode projekti i dozvole, a ovih dana javio se i peti poduzetnik koji želi pokrenuti poslovanje u gospodarskoj zoni. Sporazum s Hrvatskim autocestama o gradnji petlje za izravni pristup iz Čreta na novu prometnicu, koja bi tako preuzela i sav promet iz i prema Podravini, sklopljen je još u ožujku, no od tada o ulaganju teškom oko 25 milijuna kuna nema vijesti.

Osim prometnice kojom će se izgleda kroz koji mjesec moći do Zagreba, križevački gradonačelnik s najbližim suradnicima uvjerio se i kako se radi na još tri gradska gradilišta. Jedno od većih je na izgradnji biciklističke staze i obnove postojećih, koje će se protezati dužinom od oko četiri kilometra od središta do rubnih dijelova grada. O poslu koji rade koprivnički Koming i PZC Varaždin, a košta oko 2,8 milijuna kuna koji dolaze iz euro projekta BA biking, Hrg kaže:
– Samo što je izgledno da će ovih dana biti jedan dobar dio tih radova priveden u onu završnu fazu, da će doći do asfaltiranja biciklističkih staza tako da se ljudima olakša živor, obzirom da je grad doslovce u jednom velikom dijelu raskopan. A nakon toga započinje onaj najduži dio biciklističke staze to je kroz Gundulićevu ulicu gdje će se u jednom potezu, u jednom mahu riješavati taj projekt i da će se to negdje tamo do polovice rujna završiti sve.

U Križevcima se radi i u Potočkoj ulici, ona će dobiti oborinsku odvodnju, nogostup i novi kolnik na prometnici, ukupne vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna. Također, na potoku Vrtlinu traju radovi kojima Hrvatske vode želi spriječiti nove opasnosti od plavljenja obližnje poslovne zone Nikole Tesle, kakva se dogodila prošle godine.(RKC)

Vezano
26 komentara
  1. sitni piše:

    Pogledajte Hrgove sljedbenike.
    Slika otkriva ljude iza fotoaparata Branka Hrga.
    http://tinypic.com/view.php?pic=11tuzid&s=8

  2. ja piše:

    Kakvi smo mi ljudi?, nije dobro kad se ne radi a opet kad se nešto radi svi su protiv i komentiraju negativno. Ako se nema nešto pametno za reći, bolje ne komentiraj. U ovoj teškoj situaciji puno se radi i to je za pohvalu. Baš me briga za stranke i politiku.

  3. ROKI piše:

    crveni kmeri više neznaju kaj zmišljati……..
    divlji vepar i piconja jel se vi pogledate u ogledalo?????????????????????
    fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    1. dugi piše:

      tak je roko katanović Tomislav ti si naš i reci im samo kaj ih ide,ja sam navek za tebe glasal jedino mi nije lepo čuti da ženu tučeš al drugo je dobro

      1. dugi piše:

        i v uka se moraš rešiti i bude dobro

    2. Karlo piše:

      Jel Branko danas gledao bagere ili nije-kome vjerovati više.

  4. Stevo Rumenjak piše:

    čudim se da daje tako lažnu izjavu da je neko htio zaustavit radove zna se dobro zakaj je posustajalo kao prvo firmama nije plačano i došle u blokade i stečaje i sad neke od tih firmi koje rade su prodane strancu i sad radovi idu neka objavi tko je vlasnik firme koja izvodi radove a šta se muljalo sa materijlom njemu je dobro poznato

  5. Gordana Hum Lisjak piše:

    Veliki potez svaka čast obišli samo da se pokazu

  6. Sanja Petranović piše:

    Pa kaj im nije vruce?!

  7. glasnik piše:

    Baš tak – već dugo godina se zalažu za ovu brzu cestu! Zalagali su se za Autocestu – jer je nekoj bivšoj politici to se jako sviđalo , koja bi se svima naplaćivala te su to lijepo upisali u Prostorni plan kao AUTOCESTA (a to zna i gradonačelnik i župan ) , sve dok nije ova vlada počela razmišljati o toj cesti i rekla da bi se možda mogla graditi kao brza cesta koja je jeftinija u gradnji ,a i po korištenju za građane . Pa sad nek ne pričaju da su se oduvijek zalagali za brzu cestu !

  8. Damir Žibrin piše:

    sve će doći na red. prije treba malo podići gradski prirez, zaposliti u gradsku upravu još kojeg mladog perspektivnog člana hss-a, dopustit da još ostaci privatnih tvrtki otiđu s ovih prostora i odbiti kojeg potencijalnog investitora u najneuspješnijoj poslovnoj zoni u regiji. samo strpljenja. po meni je bitnije napraviti neku fontanu po uzoru na metroipolu.

    1. VOLIM Križevce piše:

      Kompletan prirez za ovu godinu Križevcima je uzeo Milanović svojom poreznom reformom. To te ne smeta ???
      Prvog investitora odbila je upravo SDPova družba u Gradskom vijeću i to tri puta jer su morali zaštititi svojeg glavnog donatora i mecenu koji im je zauzvrat dao novi parket za stranku, poslovne prostore za udrugu i emisije na RKŽ!
      Ajde pogodi tko financira “ujedinjenu oporbu” ! 😉
      Unatoč tome, pa i unatoč 2. NAJNESPOSOBNIJOJ VLADI u Europi (prema ocjeni WEF), zona će se (na vašu žalost) polako popuniti. Popunila se i vojarna u Križevcima dok Koprivničanci u svojoj još uvijek sade luk 😉

    2. deputy piše:

      To idi u pioneer pametovat…aha, nis više tam

    3. marksistička borba piše:

      Nadam se da ćeš svoju djevojku zaposliti u svojoj firmi, a prekinuti žicati njeno zapošljavanje svuda naokolo 😉

  9. Marko Munta piše:

    Zanimljivo je da se zalaze za brzu cestu dugo….isto se zalagal da se ista naplaciva 😀

    1. VOLIM Križevce piše:

      Tko bi se pametan zalagao da mu se cesta naplaćuje ?
      Čista manipulacija, spin ili ti politikansko prepucavanje.
      Al nije bitno, nek se samo završi. Svima bumo pljeskali !

    2. Stevo Rumenjak piše:

      to je zaboravil da su htjeli da se naplačuje

    3. deputy piše:

      to nije točno, obmanuti ste

  10. Željka Denžić Ex Šporer piše:

    A kaj je sa Zagorkom več kad se toliko šeču uokolo mogli bi i do nas malo prošetati po onom nogostupu kaj nam obečavaju kojih 20 godina!!!!

  11. Dejan Milković piše:

    Zalosno ako je vijest da su “obisli”.

  12. Robert Majic piše:

    Moraju prije asfaltirati ceste po vinogradima i oko kleti…da se ne zgube tam poslje dobrog jela i pila…da ne pricam o kanalizaciji…mozda za sto godina 😉

  13. zdenko piše:

    A kakve veze hrg ima s cestom on je samo pljuvao vladu

  14. Ivana Dubravec piše:

    a što je sa Gornjim gradom? Godinama se već priča u kakvom su stanju ulice u Gornjem gradu, dok padne jača kiša može se hodati samo u gumenim čizmama, a o biciklističkoj stazi možemo očito samo sanjati. Pitam se kad će doći napokon na red i obnova ulica tj nogostupa u Gornjem gradu???

  15. presvetli piše:

    Nisam neki stručnjak, ali kaj kroz Teslinu ne ide Koruška a ne Vrtlin ili je to nekak drugačije povezano 🙂

    1. Fora piše:

      presvetli, presvetli pak nemoj tak zločesta pitanja postavljat! Ako Branko Hrg veli da je to Vrtlin, onda je to Vrtlin, ako nije bumo mi sad prije izbora i Korušku prekrstili u Vrtlin…
      Baš bi me zanimala ta dokazna pisma o kojima govori gradonačelnik… ima možda i koji primjerak peticije protiv brze ceste na koju je hss sakupljao potpise? Zaboravlja gradonačelnik spomenuti da su slučajno ljudi iz kukuriku Vlade slušali njega, da bi se danas naslikavao pokraj naplatne kućice u Cubincu u kojoj bi istini za volju vjerojatno radio neki od njegovih bliskih rođaka.

  16. Neno Bosnjak piše:

    jel to bude brza cesta za bicikliste

Komentari su zatvoreni.