Obišli brzu cestu, biciklističke staze, Potočku i potok Vrtlin

11834945_1024648904232617_8159924252829857688_o_Branko_Hrg_gradnja_brza_cestaKRIŽEVCI – Čelnici gradske vlasti uputili su se u obilazak nekoliko gradilišta na području lokalne samouprave, pa tako i onog najvećeg, brze ceste od prigradskog naselja Cubinca do raskrižja u Cugovcu. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da se uvjerio u predviđanje kako će s približavanjem izbora posao se ubrazno privoditi kraju, barem na poddionici do Križevaca.
– Ovaj dio do Cubinca se intenzivno radi. Vidi se da se intenzitet radova povećava kako se izbori približavaju i mene to posebno stvarno raduje jer dugo godina se zalažem za tu cestu i jako mi je drago da sad ona dolazi kraju. I sada se tek vidi vrijednost svih onih aktivnosti koje su bile 2012. godine rađene kada se htjelo zaustaviti te radove za što ja imam dokazna pisma i od Hrvatskih autocesta tada i od Ministarstva prometa, rekao je Hrg.

No, koliko je zadovoljan ritmom i učinkom na trasi do Cubinca, toliko nije na dijelu prema Vojakovačkom Kloštru, baš kao i na dijelu ipsilona prema Bjelovaru.
– Ne zadovoljavam to da se ove četiri godine nije centimetra pomaknulo dalje prema Koprivnici ni prema Kloštru i da se nije također i na onu drugu stranu krenulo prema Bjelovaru pa ova cesta u principu završava ovdje. Na žalost, nije se od strane Hrvatskih autocesta ništa dogodilo ni u onom dijelu pristupne ceste u gospodarskoj zoni Gornji Čret, dodao je.

A u njoj nakon jednog proizvodnog pogona koji se gradi, za još tri se ishode projekti i dozvole, a ovih dana javio se i peti poduzetnik koji želi pokrenuti poslovanje u gospodarskoj zoni. Sporazum s Hrvatskim autocestama o gradnji petlje za izravni pristup iz Čreta na novu prometnicu, koja bi tako preuzela i sav promet iz i prema Podravini, sklopljen je još u ožujku, no od tada o ulaganju teškom oko 25 milijuna kuna nema vijesti.

Osim prometnice kojom će se izgleda kroz koji mjesec moći do Zagreba, križevački gradonačelnik s najbližim suradnicima uvjerio se i kako se radi na još tri gradska gradilišta. Jedno od većih je na izgradnji biciklističke staze i obnove postojećih, koje će se protezati dužinom od oko četiri kilometra od središta do rubnih dijelova grada. O poslu koji rade koprivnički Koming i PZC Varaždin, a košta oko 2,8 milijuna kuna koji dolaze iz euro projekta BA biking, Hrg kaže:
– Samo što je izgledno da će ovih dana biti jedan dobar dio tih radova priveden u onu završnu fazu, da će doći do asfaltiranja biciklističkih staza tako da se ljudima olakša živor, obzirom da je grad doslovce u jednom velikom dijelu raskopan. A nakon toga započinje onaj najduži dio biciklističke staze to je kroz Gundulićevu ulicu gdje će se u jednom potezu, u jednom mahu riješavati taj projekt i da će se to negdje tamo do polovice rujna završiti sve.

U Križevcima se radi i u Potočkoj ulici, ona će dobiti oborinsku odvodnju, nogostup i novi kolnik na prometnici, ukupne vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna. Također, na potoku Vrtlinu traju radovi kojima Hrvatske vode želi spriječiti nove opasnosti od plavljenja obližnje poslovne zone Nikole Tesle, kakva se dogodila prošle godine.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
sitni
sitni

Pogledajte Hrgove sljedbenike.
Slika otkriva ljude iza fotoaparata Branka Hrga.
http://tinypic.com/view.php?pic=11tuzid&s=8

ja
ja

Kakvi smo mi ljudi?, nije dobro kad se ne radi a opet kad se nešto radi svi su protiv i komentiraju negativno. Ako se nema nešto pametno za reći, bolje ne komentiraj. U ovoj teškoj situaciji puno se radi i to je za pohvalu. Baš me briga za stranke i politiku.

ROKI
ROKI

crveni kmeri više neznaju kaj zmišljati……..
divlji vepar i piconja jel se vi pogledate u ogledalo?????????????????????
fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj

dugi
dugi

tak je roko katanović Tomislav ti si naš i reci im samo kaj ih ide,ja sam navek za tebe glasal jedino mi nije lepo čuti da ženu tučeš al drugo je dobro

dugi
dugi

i v uka se moraš rešiti i bude dobro

Karlo
Karlo

Jel Branko danas gledao bagere ili nije-kome vjerovati više.

Stevo Rumenjak
Stevo Rumenjak

čudim se da daje tako lažnu izjavu da je neko htio zaustavit radove zna se dobro zakaj je posustajalo kao prvo firmama nije plačano i došle u blokade i stečaje i sad neke od tih firmi koje rade su prodane strancu i sad radovi idu neka objavi tko je vlasnik firme koja izvodi radove a šta se muljalo sa materijlom njemu je dobro poznato

Gordana Hum Lisjak
Gordana Hum Lisjak

Veliki potez svaka čast obišli samo da se pokazu