P.O.I.N.T.-u bila plodna i recesijska 2010.

Prošlu je subotu u Klubu kulture u Križevcima održana godišnja izborna skupština udruge P.O.I.N.T. na kojoj je za predsjednika ponovo izabran mr.sc. elektrotehnike Hrvoje Belani, dok je tajnikom ostao Sergej Novosel, novinar i urednik u Večernjem listu. Članovi ove križevačke udruge za promicanje obrazovanja, informiranja, novinarstva i tehnologija za potpredsjednike su izabrali apsolventa inženjerske matematike Marija Rajna, odnedavno predsjednika Gradskog savjeta mladih, te apsolventicu hrvatskog i ruskog jezika Sonju Mrnjavčić, umjetničku direktoricu predstojećeg 7. Culture Shock Festivala. Udruga danas broji 37 redovnih te 6 počasnih članova.

Uz predsjednika i tajnika, u upravni odbor P.O.I.N.T.-a za naredni dvogodišnji mandat ušli su Antonio Hadrović, Ankica Jukić i Igor Kudeljnjak, dok nadzorni odbor sačinjavaju Ivan Car, Slavica Grahovar i Matej Jakopović. Rizničarka udruge je i dalje Zvjezdana Babić.
S obzirom na uvedenu praksu da skupština udruge svake godine izabere barem jednog počasnog člana, skupštinari su aklamacijom prihvatili prijedlog upravnog odbora za novog počasnog člana Sašu Šikića, profesora tjelesne kulture i višegodišnjeg suradnika udruge na humanitarnom projektu “Petaka za đaka/FIVE4KIDS”.

Prihodi realizirani u 2010. financijski su plan premašili za 28% i iznosili su 64.397,60 kuna, što je rezultiralo 9% većom potrošnjom od planirane, u iznosu 72.233,60 kuna. S obzirom na financijski neizvjesnu tekuću godinu, udruga je prihvatila konzervativni plan na razini prošlogodišnjeg, dok će potrošnju svesti na samo najnužnije projektne aktivnosti.
Ukazano je i na pozitivan trend financiranja iz gradskog proračuna, koji je s 5.000,00 kuna u 2009. preko 7.000,00 kuna u 2010. porastao na 10.000,00 kuna u ovoj godini, dok je prošle godine iz istog izvora dodatno izvanproračunski odobreno 2.000,00 kuna za promociju lika i djela Marcela Kiepacha na međunarodnoj konferenciji HISTELCON u Madridu.

Od dvanaestak projekata koje je udruga realizirala tijekom prošle godine, predsjednik Belani je kao posebno važne za obrazovni segment istaknuo Sajam studija, koji udruga već pet godina realizira u suradnji s križevačkom Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, te Pripreme za državnu maturu, koje se izvode u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, a uz potporu Grada Križevaca.
Ne manje važan u 2010. bio je i projekt podrške Građanskoj inicijativi “Ne križaj Križevce” kojim je izdana publikacija s kronologijom događaja oko pokušaja odgode radova na središnjim križevačkim trgovima 2008. godine te održana stručna tribina s izložbom fotografija Ivana Mihalića “Križevci u sjećanju”. U lokalnoj zajednici su bili zapaženi i projekti “Petaka za đaka” te 6. Culture Shock Festival koji P.O.I.N.T. realizira u partnerstvu s udrugom K.V.A.R.K.

Uz postojeće, P.O.I.N.T. radi i na pokretanju novih projektnih aktivnosti, od čega vrijedi izdvojiti “Marcel Kiepach – Stoljeće križevačke svjetlosti” kojim će se raditi na analizi još neistraženih izumiteljevih spisa, uz moguću potporu iz EU fondova, zatim “Point Web Platform” kojim će online zajednica na adresi www.krizevci.info do kraja godine dobiti novu web platformu za društveno umrežavanje, te predstavljanje dosadašnjih projekata udruge, koji su realizirani primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija, stručnim radom na velikoj međunarodnoj konferenciji CSCW 2011 (Computer-Supported Cooperative Work) u kineskom gradu Hangzhou. Udruga će i dalje besplatno smještati web sjedišta lokalnih udruga i društava, te po potrebi surađivati s drugim kvalitetnim projektnim inicijativama u gradu, poput POU-ove “Mreže informatičkih škola”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.