Policija o stanju sigurnosti u srpnju 2015. godine

stop policijaIz Policijske uprave Koprivničko-križevačke izvijestili su o stanju sigurnosti za prošli mjesec. U srpnju je zabilježeno 115 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Kazneno je prijavljena 51 osoba, a ukupna razriješenost je 73%. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 419.477 kune. Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježena su 52 kaznena djela, 21 na području Policijske postaje Đurđevac i 42 na području Policijske postaje Križevci. Zabilježeno je 60 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 24 iz gospodarskog kriminaliteta, jedno iz organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela kriminaliteta droga, 26 na štetu maloljetnika i dva protiv sigurnosti prometa. Od težih kaznenih djela zabilježeno je razbojništvo u Koprivnici, gdje još nije utvrđen počinitelj. Nisu zabilježena druga teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veća  uznemirenja javnosti. Tijekom srpnja razriješeno je deset kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja.

Sigurnost prometa

U srpnju je zabilježeno 45 prometnih nesreća. Zabilježene su dvije prometne nesreće s poginulim osobama. U 23 prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba, a u 20 je  zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradalo je 39 osoba. Poginula su dva vozača. Teško su ozlijeđena dva vozača i putnik, a lakše 34 osobe – 25 vozača i devet putnika. Pod utjecajem alkohola bilo je 17 sudionika prometnih nesreća (18% svih sudionika). Slijetanja vozila s cesta (15 nesreća) i bočni sudari vozila (12 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća. Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešća je nepropisna i brzina neprimjerena uvjetima (15 nesreća).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđena su 1023 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno 165 vozača i 52 vozila, a oduzeto je 58 vozačkih dozvola. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je 28 vozača, 11 ih je uhićeno i osam dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima. Provedeno je pet preventivno – represivnih akcija usmjerenih  na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red

Zabilježena su 42 prekršaja protiv javnog reda i mira, od čega osam prekršaja drskog ponašanja, 11 tučnjava, šest svađa i vika, te 10 omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 48 osoba, od čega 17 povratnika i šest malodobnih osoba. 28 prekršaja izvršeno je na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru, a devet u ugostiteljskim objektima. 16 prekršaja (38,1%) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola. Prema vremenu počinjenja najviše prekršaja je zabilježeno od 18 do 24 sata (17), dok ih je po danima najviše bilo četvrtkom (13). Održano je 28 prijavljenih javnih okupljanja na kojima nisu zabilježena protupravna ponašanja. Zabilježena su 64 prekršaja iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Požari i eksplozije

Zabilježeno je šest požara – četiri na građevinskim objektima i dva na prijevoznim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 41.200 kuna. Nisu zabilježene eksplozije.

Nadzor državne granice

U srpnju je zabilježeno 54.595 prijelaza putnika preko državne granice, od čega 9710 domaćih i 44.885 stranaca. Tijekom mjeseca nisu zabilježeni nezakoniti prelasci državne granice, a 13 – orici stranih državljana odbijen je ulazak u RH.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Ivan Bermanec piše:

    Ove brojke u prometu bile bi manje kad bi se i njih malo vise na cesti viđalo!!!

  2. Ivan Bermanec piše:

    Ove brojke u prometu bile bi manje kad bi se i njih malo vise na cesti viđalo!!!

Komentari su zatvoreni.