Za svaki odlazak u Marof ili Varaždin riskiramo 500 kuna kazne

Cesta D22 koja spaja Novi Marof s Križevcima

Nebrojeno puta otvorena, pa zatvorena, opet otvorena i sada zatvorena, takva je u najmanju ruku “čudna“ cesta koja vodi od Možđenca do Sudovca. Riječ je o, kako kažu čitatelji eVaraždina, – “žili kucavici” koja spaja mještane koji žive s jedne i druge strane obronaka Kalnika…

Prije nekoliko tjedana policijske ophodnje počele su pojačano nadzirati za promet zatvorenu, ali ipak prohodnu cestu D22 koja spaja Novi Marof s Križevcima. Svakog vozača kojeg tijekom kontrole zaustave, policajci kažnjavaju s 500 kuna, tuže se čitatelji.

– Mještani Sudovca i okolnog područja svakodnevno tom cestom odlaze na posao i potom se vraćaju svojim domovima. Riskiramo kaznu i to je stvar osobne odluke. Naime, svi znamo da je cesta zatvorena već nekoliko godina, ali je ipak prohodna za osobna vozila i kamione – ističu ogorčeni vozači koji su prisiljeni koristiti zaobilaznu cestu koja se pruža smjerom Visoko – Breznica – Novi Marof.

Za svaki odlazak u Marof ili Varaždin riskiramo 500 kuna kazne

No, to žiteljima ovog kraja produžava put u oba smjera za čak 40 kilometara.

– Mnogo radnika iz prigorskog područja zaposleno je u Novom Marofu i Varaždinu. Riječ je o žiteljima Sudovca, Pofuka, Kolarca, Vukšinca, Gornje rijeke i drugih naselja. Svima njima je nepojmljivo da ŽUC, Hrvatske ceste i sve ostale ustanove u čijoj je nadležnosti prohodnost te vijugave prometnice, godinama ne rješavaju problem – naglašavaju čitatelji eVaraždina.

Inače, iako je cesta zatvorena, redovito je održavana. Tijekom zimskih mjeseci od snijega je čiste ralice i njome prolaze čak i šleperi natovareni srušenim stablima.

– No, pokušate li iza nje proći autom i ako vas pritom zaustavi policija, platit ćete kaznu – tvrde revoltirani čitatelji eVaraždina koji za svu tu zavrzlamu kažu kako je dovedena do apsurda.

Naime, trenutno na dijelu dionice kod Možđenca traju radovi na sanaciji odrona uz cestu, ali nitko ne zna tko će njene ostale kilometre i brojna klizišta dovesti u red. (eVarazdin)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
ROKI
ROKI

gospodo to nije paka nego kipišče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
paka je državna cesta od uvijek,a kipiščće kad su ga asfaltirali!!!!!!!
u vž županiji gdje je na vlasti hns rekli su da pitamo polančeca&co koji je to forsiral za izbore.
mislim da nije u redu da to stoji četiri i pol godine zatvoreno i da se iživljava na malim ljudima koji moraju tu živjeti i prolaziti.
prije skoro tri god za načelnika pp novi marof dolazi “njihov”crveni kmer i iživljava se ovim napačenom narodu(navodno da je taj kreten neki zalupani hercegovec ili dalmoš tak nekak se pripoveda)

Rabuzin Mihael
Rabuzin Mihael

paka

Tihomir Crnčić
Tihomir Crnčić

Nisam siguran da neće kazniti jer sam ja dobio opomenu !!!!!!

Ivan Filipasic
Ivan Filipasic

Bolje da je ostala kamena barem se moglo prolazit! Jamo donirat nesto i sami slozit! Zasto osobni automobili nebi smjeli! ! A taj koji je zabijal kolce za oznacavanje izgleda nema pojma ko i kruzni tokovi! Sloze ih za biciklise !

Stevo Rumenjak
Stevo Rumenjak

ali još nisu kažnjeni nikada oni koji su tu cestu uništili prilikom gradnje jer nikada nije bila neprohodna dok je bila šodrana onda se pojavila predizborna kampanja opelješeni novci i isfušareno a tolike godine ne izrvšit sanaciju za to bi dorh trebao pročešljat koji su tu interesi