Ravnatelji zadovoljni pokazanim na maturi

Zoran_Kovac_ravnatelj_gimnazija_ivana_zakmardija_dijankoveckogaPODRAVINA I PRIGORJE – Kako su gimnazijalci tri škole u tri grada županije prošli na državnoj maturi? Pitanje smo postavili ravnateljima srednjoškolskih ustanova; Vjekoslav Robotić u ime koprivničke Gimnazije Fran Galović kaže da su itekako zadovoljni ukupnim rezultatima 183-je učenika koji su pristupili maturi.
– Ukupno je 98 posto prolaznost u našoj školi. Iz svih pisanih ispita, iz svih nastavnih predmeta koprivnički gimnazijalci su daleko iznad nacionalnog prosjeka. Veliki broj učenika je ove godine postigao ocjene vrlo dobar i odličan na ispitima državne mature, što nas veseli i po tome smatramo maturu najuspješnijom u ovih pet godina, rekao je Robotić.

Što se tiče stare boljke, matematike, od koje pati većina ne samo srednjoškolaca, Robotić kaže.
– Mogu reći da smo u prosjeku 3,51, što je jedna četvorka, koja po meni iz najtežeg nacionalnog ispita je dobar rezultat, dodao je.

Ravnatelj Robotić očekuje da će 85 posto učenika upisati svoj prvi izbor nastavka školovanja, što smatra i najboljim pokazateljem uspješnosti. Njegova kolegica Nevenka Lončar na čelu đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva potvrđuje da je ove godine prevladavala A razina težine ispita, a glede uspješnosti mogla je samo čestitati svojim maturantima.
– Jer su svi prošli. Osim toga. sa izvrsnim rezultatima – vrlo dobrim i odličnim imamo malo više od pola učenika, znači da je to poprilično blizu onoga što su imali na kraju našeg ocjenjivanja u školi, znači njihov opći uspjeh tijekom četiri godine, imali smo 22-oje učenika koji su četiri godine prolazili s odličnim i oni su lijepo i dokazali na državno maturi i postigli lijepi uspjeh, rekla je Lončar.

Pokazanim na nacionalnoj provjeri znanja zadovoljni su i u križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog: ravnatelj Zoran Kovač kaže da od 86 pristupnika samo jedan nije zadovoljio i to na matematici više razine.
– Ove godine imamo dosta petica, već godinama engleski i hrvatski nam je daleko iznad državnog prosjeka. Kod ovih obaveznih predmeta – znači strani jezik, hrvatski jezik i matematika uglavnom su birali višu razinu; oni se prilagođavaju svojim interesima prema fakultetu, znači ono što fakultet traži. Ako fakultet ne traži višu razinu, jedina prednost od toga je što se onda taj rezultat množi s 1,6. Oni vam jako dobro kalkuliraju što se toga tiče, rekao je Kovač.

U tri gimnazije velika očekivanja imaju od današnje objave službenih pojedinačnih rezultata, jer bi oni trebali potvrditi nekoliko imena izvrsnih, koji su se plasirali među najbolje u generaciji, a ovisno o predmetu to znači konkurenciju i do 36 tisuća vršnjaka.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.