U utorak navečer ‘Odred za baštinu’ u MKC-u

Odred_za_bastinu_projekcija_film_MKCGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u utorak 21. srpnja 2015. u 19 sati na projekciju igranog filma “Odred za baštinu”, koja će se održati u multimedijskoj dvorani knjižnice. Ulaz je slobodan za članove Knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Dvorana je klimatizirana. Riječ je o dvosatnom akcijskom trileru iz 2014. u režiji Georgea Clooneyja, uz kojeg još igraju Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Hugh Bonneville, Bob Balaban i Jean Dujardin, dok scenarij potpisuju George Clooney i Grant Heslov.

Iz recenzije: „Odred za baštinu napeta je i uzbudljiva priča, temeljena na istinitim događajima, o ljudima koji su pronašli, spasili i sačuvali neprocjenjivo umjetničko blago i baštinu čovječanstva.
Tijekom okupacije nacisti su izveli najveću pljačku u povijesti pri čemu su za sebe i Treći Reich prikupili i sakrili više od pet milijuna umjetnina. Od iskrcavanja na Siciliju do pada Reicha Odred za baštinu izveo je, utrkujući se s vremenom, najveću potragu za blagom u povijesti, a umjetnine su bile smještene na najnevjerojatnijim mjestima, od bajkovitih dvoraca do dubokih rudnika.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.