Za par dana otvorenje gradskih bazena

Latino_bazeni

Kupališna sezona na gradskim bazenima u Križevcima započet će u četvrtak, 9. srpnja, izvijestio nas je zakupac Željko Evačić. Kasniji početak sezone na bazenima uvjetovali su dodatni radovi na uređenju. Bazeni su u Križevcima izgrađeni 1951. godine, a radove je izvela tadašnja Zidarsko-tesarska zadruga Udarnik (preteča današnje tvrtke Radnik). Izgrađen je veliki bazen, tada potrebnih tzv. olimpijskih dimenzija i mali bazen), a svojedobno je odigrana i međunarodna vaterpolska utakmica između Jugoslavije i Egipta. Brojni naraštaji Križevčani naučili su izvrsno plivati, roniti i skakati u vodu, upravo na gradskim bazenima, a posebno je u ono doba bila zanimljiva igra “lovača” u vodi. Mogla se tada ta igra zvati i “skrivačem”, zbog mutnosti vode. Popularni i legendarni naš ronioc Grga znao je veliki bazen u jednom dahu preroniti dvapu uzdužno, a oni mlađi su se hvalili što im je uspjelo svojom tehnikom i izdržljivošću preroniti 50 metara bez pomoći “štange”. Na moru su se “Galebovi” čudom čudili otkud Križevčanima “Žabarima” takvo umijeće u vodenim sportovima. “Krivac” je križevački bazen.

Danas su, naravno, bazeni, zahvaljujući zakupcu neka sasvim druga i uređenija priča i jedva svi čekamo njihovo otvorenje i Dugo, dugo toplo, vruće ljeto.

Bit će vremena za osvježenje, uživanje, a bit će, vjerujemo, i škola plivanja za neplivače i neplivačice. (RKŽ)

Vezano
8 komentara
 1. Marko Radić piše:

  Maa daj,kaj vec!? 😀

 2. Rabarama piše:

  Plaća li gospon zakupac isporučenu mu i utrošenu vodu?

  Naplaćuje li mu Komunalno poduzeće istu tu vodu?

 3. WhiteSox piše:

  Jel netko razmislio uopće o ulaganjima koja su potrebna da se bazen otvori? Jel netko pitao gospodina Evacica koja je financijska konstrukcija i koliko mu pomaze lokalna vlast?

 4. Seka Grgurević piše:

  Bolje ikad nego nikad

 5. Seka Grgurević piše:

  Bolje ikad nego nikad

 6. Zoran Petrović piše:

  Rano su se sjetili popravit!!!

 7. Sanja Petranović piše:

  Dolazi promjena vremena!

 8. objektivno piše:

  I nek ne kuka da nema zarade! radove na uređenju bazena je mogao puno ranije započeti, a i završiti. Otvaranje bazena u sredini ljeta! a vani vručine već odavno!

Komentari su zatvoreni.