Iduću nedjelju mladi košarkaši ‘Zagreba’ i ‘Radnika’ za FIVE4KIDS

Nakon koncertnog spektakla Tamburaškog orkestra HRT-a i Đanija Stipaničeva, koji je 1.12. ispunio sportsku dvoranu u Križevcima, 7. dobrotvorna akcija “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” križevačke udruge P.O.I.N.T. nastavlja se velikim sportskim utakmicama između košarkaških klubova “Radnik” Križevci i “Zagreb”, koji će se odigrati u nedjelju 19. prosinca 2010. s početkom u 16 sati. Susret mlađih kadeta (M-14) bit će odigran prvi, od 18 sati i susret juniora (M-18), a podrškom sponzora Hrvatskog košarkaškog saveza bit će i nagradnih igri za gledatelje. Sve selekcije KK “Zagreb” redovito su među četiri najbolja hrvatska kluba, taj je prvoligaš u samom vrhu hrvatske košarke, a u ovoj akciji sudjeluje već drugu godinu zaredom. Suorganizatori ovog događaja su KK Radnik i Zajednica športskih udruga Križevci, uz nezaobilaznu podršku OŠ Ljudevita Modeca.

 

Sponzori ovog sportskog spektakla su poduzeća Groš, Grafocentar, Art Media, Mlinar, Kalničke vode Bio Natura, PIK Vrbovec, caffe bar “Lord” te Srednja gospodarska škola Križevci.
Medijski pokrovitelji akcije su: www.Krizevci.info, www.tportal.hr, Radio Križevci, Radio Koprivnica, Križevački vjesnik, www.SoundGuardian.com, www.Auto-Info.hr, a podršku pružaju i Radio Zelina, Obiteljski radio Ivanić, Radio Vrbovec, Radio Varaždin i Radio Glas Podravine.
Osim financijskih donacija na namjenski žiro-račun akcije 2402006-1400004747, prihvaćaju se i materijalne donacije potrebne osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda i slično.

Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru. Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stotinjak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već šest godina zaredom  ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2010. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.