Tamara Premuš kandidatkinja za dobrotvorku godine

Tamara_Premus_dobrotvorka_godine_ZamahOne su humanitarke, volonterke, ekološke aktivistkinje, majke djece s posebnim potrebama, socijalizatorice pasa, učiteljice, odgajateljice – područja u kojima djeluju su različita, ali je njihov doprinos razvoju filantropije u Hrvatskoj često nemjerljiv. Svojim djelima mijenjaju svijet i čine ga ljepšim i ugodnijim mjestom. Dodjelu nagrade “Josipa Vancaš – dobrotvorka godine” Zaklada Zamah pokrenula je 2011. godine s ciljem podrške ženskom doprinosu razvoju filantropije. Ove se godine među 16 kandidatkinja iz područja cijele Hrvatske našla i Tamara Premuš iz Križevaca, koju su kandidirale suradnice iz udruge prijavom koju prenosimo u nastavku. Na stranici www.dobrotvorka.zamah.hr svaka od kandidatkinja se može bolje upoznati, a za jednu od njih i glasovati. Dodjela nagrade održat će se 19. prosinca 2013. u Muzeju Mimara.

Tamara_Premus_radionica_udruga“Tamara Premuš predsjednica je Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci već 9 godina te roditelj njegovatelj teško bolesne djevojčice. Rođena je 04.12.1973. godine, završila je obrazovanje u Centru za usmjereno obrazovanje Križevci, smjer suradnik u razrednoj nastavi. Udana je, suprug je umirovljeni policajac, majka troje djece dva sina 18. i 4,5 godine, te 16 godišnje djevojčice Sare koja boluje od cerebralne paralize, teške mentalne retardacije, epilepsije… Već 10 godina je aktivna u radu Udruge te na taj način pomaže drugima i lakše podnosi svoje probleme. Vrlo je senzibilizirana za rad s osobama s mentalnom retardacijom i njihovim obiteljima te vrlo predana radu Udruge, kontinuirano se educira i promiče prava osoba s mentalnom retardacijom. U sklopu niza projekata koje je napisala i sudjelovala u provedbi intenzivno se zalaže za uključivanje osoba s mentalnom retardacijom u lokalnu zajednicu.”

Tamara_Premus_vrt_okucnica“Kroz njezin svakodnevni predan i nesebičan rad povećao se broj članova Udruge, poboljšali su se uvjeti rada, povećao se broj i vrsta djelatnosti koje roditelje i djecu s mentalnom retardacijom pripremaju za uspješnije rješavanje poteškoća u svakodnevnom životu. Njezin doprinos društvu i lokalnoj zajednici potvrđuje dobivena kuća na korištenje od Grada Križevaca, koju Udruga trenutačno adaptira za svoje potrebe, a Tamara se u tome najviše aktivirala.
Zahvaljujući skromnoj i požrtvovnoj teti Tamari, kako ju svi od milja zovemo, Križevci postaju grad u kojem roditelji i osobe s mentalnom retardacijom potiču širenje i razvoj ljubavi za potrebite, povećava se broj volontera i institucija koje pomažu aktivnostima Udruge za dobrobit cijele zajednice. Naša teta Tamara je Dobrotvorka 2013. godine, i smatramo da zaslužuje tu nagradu!”

Tamara_Premus_stand_Klub_Maslacak

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Barbara Bradic
Barbara Bradic

Barbara Bradic liked this on Facebook.

Dubravka Crnic
Dubravka Crnic

Dubravka Crnic liked this on Facebook.

Irma Vargić
Irma Vargić

Irma Vargić liked this on Facebook.

Jasna Doskočil
Jasna Doskočil

Jasna Doskočil liked this on Facebook.

Tamara Vrhovec
Tamara Vrhovec

Tamara Vrhovec liked this on Facebook.