Tamara Premuš kandidatkinja za dobrotvorku godine

Tamara_Premus_dobrotvorka_godine_ZamahOne su humanitarke, volonterke, ekološke aktivistkinje, majke djece s posebnim potrebama, socijalizatorice pasa, učiteljice, odgajateljice – područja u kojima djeluju su različita, ali je njihov doprinos razvoju filantropije u Hrvatskoj često nemjerljiv. Svojim djelima mijenjaju svijet i čine ga ljepšim i ugodnijim mjestom. Dodjelu nagrade “Josipa Vancaš – dobrotvorka godine” Zaklada Zamah pokrenula je 2011. godine s ciljem podrške ženskom doprinosu razvoju filantropije. Ove se godine među 16 kandidatkinja iz područja cijele Hrvatske našla i Tamara Premuš iz Križevaca, koju su kandidirale suradnice iz udruge prijavom koju prenosimo u nastavku. Na stranici www.dobrotvorka.zamah.hr svaka od kandidatkinja se može bolje upoznati, a za jednu od njih i glasovati. Dodjela nagrade održat će se 19. prosinca 2013. u Muzeju Mimara.

Tamara_Premus_radionica_udruga“Tamara Premuš predsjednica je Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci već 9 godina te roditelj njegovatelj teško bolesne djevojčice. Rođena je 04.12.1973. godine, završila je obrazovanje u Centru za usmjereno obrazovanje Križevci, smjer suradnik u razrednoj nastavi. Udana je, suprug je umirovljeni policajac, majka troje djece dva sina 18. i 4,5 godine, te 16 godišnje djevojčice Sare koja boluje od cerebralne paralize, teške mentalne retardacije, epilepsije… Već 10 godina je aktivna u radu Udruge te na taj način pomaže drugima i lakše podnosi svoje probleme. Vrlo je senzibilizirana za rad s osobama s mentalnom retardacijom i njihovim obiteljima te vrlo predana radu Udruge, kontinuirano se educira i promiče prava osoba s mentalnom retardacijom. U sklopu niza projekata koje je napisala i sudjelovala u provedbi intenzivno se zalaže za uključivanje osoba s mentalnom retardacijom u lokalnu zajednicu.”

Tamara_Premus_vrt_okucnica“Kroz njezin svakodnevni predan i nesebičan rad povećao se broj članova Udruge, poboljšali su se uvjeti rada, povećao se broj i vrsta djelatnosti koje roditelje i djecu s mentalnom retardacijom pripremaju za uspješnije rješavanje poteškoća u svakodnevnom životu. Njezin doprinos društvu i lokalnoj zajednici potvrđuje dobivena kuća na korištenje od Grada Križevaca, koju Udruga trenutačno adaptira za svoje potrebe, a Tamara se u tome najviše aktivirala.
Zahvaljujući skromnoj i požrtvovnoj teti Tamari, kako ju svi od milja zovemo, Križevci postaju grad u kojem roditelji i osobe s mentalnom retardacijom potiču širenje i razvoj ljubavi za potrebite, povećava se broj volontera i institucija koje pomažu aktivnostima Udruge za dobrobit cijele zajednice. Naša teta Tamara je Dobrotvorka 2013. godine, i smatramo da zaslužuje tu nagradu!”

Tamara_Premus_stand_Klub_Maslacak

Vezano
40 komentara
  1. cuma piše:

    Bravo, čestitam ovoj predivnoj osobi,,,kada bi nas samo bilo malo više!

  2. facebook_boba.csik piše:

    Svaka čast gđi Tamari. Nadam se da će njezini najbliži suradnici imati razumijevanja i znati cijeniti svaki njezin dugogodišnji i trud kojim je obogatila svoj plemeniti rad učeći sredinu u kojoj djeluje kako se postaje bogat, ostaje skroman a uspješan. Čestitam sa željom da nastavi tako uspješno u daljnjem radu.

  3. Brankica Knok piše:

    svakako zaslužuje . pohvala za njezin rad

Komentari su zatvoreni.