Još jedno gradilište na Čretu ima ulagača

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_Krizevci

KRIŽEVCI – Gradski vijećnici, doduše samo oni iz vladajuće većine nakon što su ih napustile oporbene kolege, imali su ugodnu dužnost dići ruke za prodaju još jednog zemljišta u novoj gospodarskoj zoni Gornji Čret. Kupac je tamošnja tvrtka Watropur, koja je spremna platiti 600 tisuća kuna za parcelu od 10 tisuća četvornih metara, obrazložio je pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec.

– Moram reći, iako nije tako brzo, ali svakodnevno imamo upite za našu poduzetničku zonu i kontaktiramo s mogućim ulagateljima. Jedan takav kontakt urodio je plodom i podnijeta je ponuda; radi se o proizvodnom pogonu s područja metalne industrije, izvozno orjentiranom, u igri je mještovito vlasništvo, strani i hrvatski kapital. Vlasnici su jedan švicarski državljanin i naš križevački poduzetnik, koji će zajedno realizirati taj projekt, pojasnio je Masnec.

Kako je kupac naveo u ponudi, namjera mu je izgraditi pogon za proizvodnju sušara otpadnog mulja koji nastaje na uređajima za pročišćavanje voda. Tvornica bi trebala biti završena do početka 2017-te, vrijednost ulaganja procjenjena je na 10 milijuna kuna, a s njom bi bilo otvoreno i 20 radnih mjesta. Među ostalim pogodnostima na koje mogu računati kao novi poduzetnici, poput oslobađanja plaćanja komunalne naknade, ulagačima je u cijenu zemljišta uračunato i 40 kw angažirane snage električne energije. (RKC)

Vezano
3 komentara
  1. sasa piše:

    Ma ima posla i novaca samo ne za radnika! Da plati radnika kako treba nebi mogli ulagat u svoje projekte tj. poliklinike, apartmane itd! A i radnika je sve manje ode ljudi van radit. A ko ce našim poduzetnicima radit sada kada su granice otvorene, neka im dragi bog pomogne!

  2. dugi piše:

    jen ode drugi dojde a posla ni

  3. ivek piše:

    crveni kmeri to nebudu objavili na svom govno bloku,a njihov onaj divlji vepar bu rekel da je on sve to dogovoril sa piconjim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari su zatvoreni.