Uz slovenskog partnera križevački Strojrem će rasti i više

Uspješna križevačka tvrtka Strojrem razvija se i raste, a ovih je dana promijenila vlasničku strukturu – spojila se sa svojim dugogodišnjim partnerom, slovenskom tvrtkom Siapro koja je preuzela većinski paket od 76 posto dok je dosadašnji vlasnik Mario Dijanuš ostao vlasnik 24 posto tvrtke. Zajedno imaju velike planove – u ovoj godini žele ostvariti rast poslovanja za 30 posto, a onda još i više, najavio je predsjednik Uprave Strojrema Ivan Knežević.

Druge godine ćemo proširiti proizvodne kapacitete i poslovni prostor, a cilj nam je privući novu radnu snagu iz naše bliže okolice. Pripremamo stipendije za učenike i studente jer želimo nove generacije stručnjaka u Strojremu. To je ulaganje u budućnost jer će oni omogućiti i daljnje širenje poslovanja“, rekao je Knežević.

Strojrem je devedesetih godina nastavio tradiciju nekad velike tvrtke Čelik, u manjem izdanju i na zdravim nogama. U tišini su radili posljednjih 30 godina, projektirali, proizvodili i montirali transportne sustave, a specijalizirali su se za rješavanje problematike transporta različitih tereta, komadnih ili rasutih. Dio proizvodnje Strojrema išao je u izvoz i to u Francusku, Sloveniju, Austriju, Njemačku i preko nekih kupaca iz tih zemalja još puno dalje do Tunisa, Obale Bjelokosti, Senegala, Kameruna, Rusije, Kine, skandinavskih zemalja.

Sad će, nakon spajanja sa slovenskim partnerom, koristiti i prodajnu mrežu Siapra, koja je proširena po skoro svim kontinentima, osim u Sjevernoj Americi. Novi član Uprave Strojrem-Siapra postao je Franci Jezeršek koji je objasnio da tvrtka ima planove za skoru budućnost, ali i dugoročno. Najprije moraju udružiti sinergiju Strojrema i Siapra i svih tvrtki s kojima poslovno surađuju.

Ovo je prijateljsko preuzimanje, mi smo od početka surađivali s osnivačem Strojrema pokojnim Franjom Dijanušom tako da se svi jako dobro znamo. Što se tiče budućnosti, mislim da će teško raditi firme koje nemaju vlastitu proizvodnju i one koje ovise o drugima. Vjerujemo u onu “uzdaj se u se i u svoje kljuse” i zato smo išli u proširenje kapaciteta, a onda i proizvodnje“, rekao je Jezeršek.

Spajanjem dviju tvrtki zajedno zapošljavaju 80 ljudi, godišnje realiziraju poslove u vrijednosti od 10 do 12 milijuna eura uz stalni plan rasta. Niti covid ih nije zaustavio u proizvodnji, a uz dosadašnji program Strojrema koji se odnosi na proizvodnju sustava za transport različitih vrsta tereta, proizvodit će i program Siapra – sustave za obnovljive izvore energije, odnosno male hidroelektrane koje već izvoze po cijelom svijetu, zatim mašine za pjeskarenje i sačmarenje, te servise i posebne strojeve za kupce po narudžbi.

Mi ne radimo na masovnoj proizvodnji, ne natječemo se tamo gdje je gužva. Mi smo tamo gdje nema previše ponuditelja. Držimo se principa “znanje i iskustvo”, kod nas rade stručni ljudi koji motivirani i boljim primanjima. Nudimo puno, ali puno i tražimo“, objasnio je Jezeršek poslovnu ideju kojom će se voditi i dalje. Moraš rasti da ne bi propao, dodao je i najavio da će u sljedeće tri godine tvrtka investirati otprilike milijun eura u proširenje i uređenje pogona i uredskog prostora u Prikraju, a uz to i zaposliti mlade inženjere i stručne radnike. Siapro već ostvaruje dodatnu dobit od 65 tisuća eura godišnje, a cilj im je da takve rezultate uskoro ostvaruje i Strojrem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.