Križevački HDZ: Tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda

Split, 19.5.2015 - Predstavljanje knjige "Tuđmanov arhiv", korenspondecije predsjednika dr. Franje Tuđmana od 1990. - 1999. godine. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ
Split, 19.5.2015 - Predstavljanje knjige "Tuđmanov arhiv", korenspondecije predsjednika dr. Franje Tuđmana od 1990. - 1999. godine.  foto HINA/ Mario STRMOTIĆ
Split, 19.5.2015 – Predstavljanje knjige “Tuđmanov arhiv”, korenspondecije predsjednika dr. Franje Tuđmana od 1990. – 1999. godine.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

KRIŽEVAČKI HDZ obilježio je u nedjelju 25. obljetnicu svojega utemeljenja na području nekadašnje Općine Križevci, a tom je prigodom održana i promocija šestoknjižja “Tuđmanov arhiv. Korespodencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana od 1990.–1999.”.

Prisutne članove stranke, utemeljitelje HDZ-a i prve saborske zastupnike HDZ-a iz križevačkoga kraja, hrvatske branitelje, predstavnike koalicijskog HSS-a i ostale goste u velikoj dvorani Hrvatskoga doma pozdravili su predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ujedno i zamjenik župana Darko Sobota.

Na području nekadašnje Općine Križevci HDZ je utemeljen 17. veljače 1990., a na to vrijeme osnivanja i prve dane HDZ-a u ovome kraju osvrnuo se Stjepan Palijan, u to vrijeme predsjednik Općine Križevci, progovorivši o osjećajima koji su vodili ka ostvarenju sna o vlastitoj državi.

“Slijedeći predsjednika Tuđmana nismo mogli pogriješiti”, kazao je Palijan. “HDZ nam je bio prva i jedina ljubav. Danas nam ponovno itekako treba taj prvotni elan i zauzetost kojom je stvarana hrvatska država, jer nakon 25 godina suztižu nas aveti prošlosti”, poručio je.

“Nije važno kada je tko pristupio stranci, već koliko je spreman doprinijeti i što nosi u srcu. Dajmo sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto”, zaključio je Palijan.

“Nema podjela”

Milan Kovač, izalslanik predsjednika stranke Tomislava Karamarka, rekao je kako u HDZ-u na neosnovane optužbe da siju mržnju i da nisu tolerantni odgovaraju da treba zapošljavati, da treba vratiti iseljenu Hrvatsku, da tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda.

“Kad kažu da je podjela u hrvatskome narodu, u društvu, nije točno. Po toj liniji, po kojoj oni govore, nema podjela. Podjela je na one koji moraju otići, koji nemaju posao, koji čekaju na posao i čekaju da ostanu bez posla. Podjela je na ovu manjinu koja danas vlada, kontrolira medije, velike korporacije i državne institucije. Vrijeme je da se hrvatska država vrati hrvatskome narodu i hrvatskom branitelju, jer je ovo nepodnošljivo, svaki novi dan tonemo sve dublje, svaki dan je produženje agonije. U Hrvatskoj raste depresija, agonija i beznađe, pada zaposlenost i bruto proizvod. Hrvatska treba nagli zaokret, treba novu Vladu koja neće biti sastavljena po podobnosti”, poručio je Kovač.

Knjižni niz u šest svezaka “Tuđmanov arhiv” predstavili su povjesničar doktor Ivo Vučić, Tomislav Družak, član Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ-a “Dr Franjo Tuđman” i njegov predsjednik Milan Kovač.

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. Josip piše:

    Ne dao Bog više HDZ na vlast

    1. Volim Križevce piše:

      Nema razlike između SDPa i HDZa. Jedina je možda što se ovi prvi nisu nikad pomirili sa gubitkom svoje države pa Hrvatski grb ne mogu vidjeti ni na registraciji. Valjda bi ga i sa zastave skinuli da mogu !!!

  2. Božidar Bajo Mareković piše:

    Pljačkanje i stvaranje 200 bogatih obitelji, a ostalo stanovništvo u roblje! Vrlo perspektivna opcija za Hrvate!!!

  3. sasa piše:

    Ma svi su oni isti samo da se domognu vlasti! A iseljenu Hrvatsku nikada necete vratit, ko jednom ode taj se ne vraca na crkavicu od plače i na poduzetnike koji iskorištavaju radnike do maksimuma! A na nagli zaokret cekamo vec 20 godina! Franji Tuđmanu svaka cast
    na nekim stvarima! Ali na njegovim 200 bogataša koji ce vladati sa svima nama nije prošlo, vidi se iz priloženoga!

  4. Ivan Loky Lozar piše:

    Hahahah sjasi kurta da uzjase murta……malo HDZ malo SDP………

  5. Božica Gubijan piše:

    Pobjeda kriminalaca i terorista..na to mislite?

    1. Volim Križevce piše:

      Misliš na najveću privatizacijsku pljačku koja je nedavno provedena ?
      http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=823197

  6. Stojan Miščević piše:

    Ako stvarno mislite ozbiljno, onda ponajprije morate smijeniti Karamarka!

Komentari su zatvoreni.