Euri za obrazovanje montera solarnih sustava

KRIŽEVCI – Završnom konferencijom okončana je provedba IPA projekta ‘Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja upotrebe solarne energije’. Nositelj mu je bio Instruktažni centar iz Križevaca, kao ustanova za obrazovanje odraslih, a ukupnu vrijednost od oko 175 tisuća eura s nešto više od 91 posto iznosa sufinancirala je Europska unija.

04_Instruktazni_Centar_razvoj_ljudskih_potencijala_solarna_energija_monteriPartneri u provođenju bili su Koprivničko–križevačka i Bjelovarsko–bilogorska županija, te Područni uredi Zavoda za zapošljavanje u njima. Tijekom projekta koji je trajao od studenoga 2013-te razvijena su dva programa obrazovanja odraslih u skladu s nacionalnom i županijskim strategijama razvoja ljudskih potencijala. To su monteri fotonaponskih te solarno–toplinskih sustava. Polazilo ih je ukupno 20 nezaposlenih osoba, od čega 12 iz naše županije.(RKC)

Ukupan iznos prihvatljivih troškova projekta je 175.267,71 EURA, od čega EU kroz IPA komponentu IV-Razvoj ljudskih potencijala financira nešto više od 160 tisuća EURA odnosno 91,33 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, od 28.11.2013 godine do 27.05.2015.

16_Instruktazni_Centar_razvoj_ljudskih_potencijala_solarna_energija_monteriUz Instruktažni centar ustanovu za obrazovanje odraslih kao nositelja projekta, na realizaciji su kao partneri sudjelovali Instruktažni centar d.o.o., HZZ- Područni ured Križevci, HZZ- Područni ured Bjelovar, Bjelovarsko bilogorska županija i Koprivničko- križevačka županija. Voditelji kroz završnu bili su ravnatelj Zdravko Čalić i asistenica projekta Ines Car.(kž.info)

14_Instruktazni_Centar_razvoj_ljudskih_potencijala_solarna_energija_monteri 03_Instruktazni_Centar_razvoj_ljudskih_potencijala_solarna_energija_monteri 02_Instruktazni_Centar_razvoj_ljudskih_potencijala_solarna_energija_monteri

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivan G. piše:

    Sve je lijepo demagoški opisano te slikom popraćeno, no ne mogu se oteti dojmu i postaviti pitanje: koji je smisao izobrazbe tog profila zanimanja u zemlji poput naše gdje je država navela svoje hidrocentrale (tj. struju koje one proizvedu) pod energiju dobivenu iz obnovljivih izvora.
    s ciljem da dodvore Bruxell-u u svezi obaveze koju je RH kao pristupna članica imala prema razvoju energije iz obnovljivih izvora.
    Tj. kome bi taj kadar postavljao ta postrojenja, kad je u zbilji nemoguće dobiti ugovor o otkupu el. energije jerbo je kvota za navedenu mizerno mala ( po kojem kriteriju i tko ju dobiva) .
    Nadam se da je moje pitanje razumljivo i unaprijed hvala na pojašnjenju…
    P.S.
    molio bih ako je moguće da odgovori budu za svakog razumljivi i jednostavni, a ne pisani u kvantno-mehaničkim odnosima.

Komentari su zatvoreni.