HPD-ovci pjevali na međunarodnom natjecanju u Prijedoru

OZ (282)_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanjeMješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” ponosno se vratio u nedjelju, 10. svibnja 2015. s uglednog 15. Međunarodnog natjecanja “Zlatna vila” u Prijedoru (BiH). Zboru “Kalnika” konkurirali su zborovi iz Češke, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bugarske.

zlatna-vila-2015-prvo-vece-7_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanjeNa ovom renomiranom međunarodnom natjecanju koje su bodovali najugledniji zborski dirgenti ovih prostora u sastavu prof. Darinke Matić-Marović, maestra Vladimira Kranjčevića te dirigenta i skladatelja Svetislava Božića, dodjeljena je samo prva nagrada, koju je odnio Akademski zbor “Ivo Lola Ribar” iz Beograda.

OZ (556)_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanjeTakođer je dodjeljena nagrada publike koja je većinom glasova odabrala Češki zbor “Cantica laetitia” kao najbolji. Prema mišljenju članova zbora i dirigenta Ozrena Bogdanovića “Kalnik” je odradio izvanredan posao po pitanju repertoara koji se morao bazirati od renesansne glazbe, preko srpskih i hrvatskih autora, do suvremene skladbe, kao i skladbe po vlastitom izboru.

OZ (607)_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanje“Svi ostali su drugi, ali bez lažne skromnosti, u konkurenciji akademskih zborova i zborova mladih, kao i ‘masovnih’ zborova koji imaju više od 60 ili 70 članova, možemo se smjestiti u ‘zlatnu sredinu’ ovog vrhunski organiziranog festivala zborova ‘Zlatna vila’ kojem želimo da ubuduće okuplja i države izvan Europe, jer svojom kvalitetom, pjevačkom kulturom, te organizacijom do najsitnijih detalja to i zaslužuje”, riječi su Ozrena Bogdanovića, koje s njim dijele i pjevači HPD-a “Kalnik”.

OZ (388)_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanje OZ (227)_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanje

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.