Sportski blagdan u petak na gradskom stadionu

Djecji_olimpijski_festival_vrtici_01Najljepši i najradosniji križevački sportski događaj je, svakako, Olimpijski festival dječjih vrtića. 300 vrtićanaca iz četiriju vrtića te djeca predškolskog uzrasta iz Svetog Petra Orehovca i Gornje Rijeke natjecat će se u petak, 8. svibnja, poslijepodne na gradskom stadionu od 15 sati i 30 minuta u atletskim disciplinama i malom nogometu.

Djecji_olimpijski_festival_vrtici_02Sve će započeti kao na pravim Olimpijskim igrama, podizanjem zastave, izvođenjem himne, pozdravnim govorom gradonačelnika, paljenjem olimpijskog plamena i otvaranjem igara. Vrtićanci će trčati 50 metara, u štafetama 4 put 25 metara, bacat će lopticu i skakati u dalj. Geslo im je već 13. puta I ja ću biti olimpijac. Festival se redovito organizira i u Križevcima, gradu koji je iznjedrio tri olimpjica, atletičare Branka Zorka i Ninu Habuna i košarkaša Marka Tomasa.

Djecji_olimpijski_festival_vrtici_03Dođite na Olimpijski festival. Petak, 8.5. – od 15.15. Organizator je gradska Zajednica športskih udruga u suradnji s križevačkim vrtićima te Atletskim i Nogometnim klubom Križevci. Pokrovitelj Grad Križevci. Donator: KTC Križevci. Medijski pokrovitelj Radio Križevci.(mn)

Vezano

Komentari su zatvoreni.