Dječje Spravišče treći put u našem gradu

Djecje_Spravisce05_1.JPGPrvi petak u listopadu u Križevcima je rezerviran za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi i njihovo stvaralaštvo i postignuća.
I ove godine će tako, 6. listopada, u središtu Križevaca biti priređeno Malo veliko križevačko spravišče.
Manifestacija koju treću godinu zaredom organizira Pučko otvoreno učilište Križevci uz pokroviteljstvo Grada, na dva će središnja gradska trga okupiti mlade glumce, plesače, recitatore, pjevače i sportaše koji će pokazivati svoja umijeća.
Spravišče u malom ima i humanitarni karakter jer se na štandovima prodaju djela mladih umjetnika od čega se prihod usmjerava za gradnju Udomiteljskoga doma Svetog Marka Križevčanina.


Djecje_Spravisce05_2.JPGMalo veliko spravišče otvara se na Nemčićevom trgu u 9:30 sati lutkarskim igrokazom i pjevanjem kad "vlast" i ključeve grada preuzima Dječji gradonačelnik.
Program igrokazima,
recitacijama, pjesmom i plesnim nastupom nastavljaju učenice i učenici osnovnih škola, glazbene škole i polaznici vrtića i dječje igraonice.
Djecje_Spravisce05_3.JPG
Na Strossmayerovom trgu odvijat će se sportski dio pokaznim
vježbama tekvondoaša, natjecanjima u graničaru i trčanjem. Program vodi Ivanka Mazurkijević, pjevačica grupe "Stampedo" čijim koncertom se priredba u poslijepodnevnim satima i zatvara.
Vremenska prognoza kaže da će sutra biti promjenljivo oblačno i hladnije, bez kiše u našim krajevima. No i s kišom Malog velikog križevačkog spravišča bude, i to u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.