Danas otvorenje Sportskih igara mladih za 2015.

Sportske_igre_mladih_krizevci_2015U petak 24. travnja 2015. s početkom u 13:30 sati, na Strossmayerovom trgu u Križevcima će se održati svečanost otvaranja Sportskih igara mladih za 2015. godinu, koje se održavaju po 19. puta. Uz brojnu djecu, natjecatelje Sportskih igara mladih otvaranju će nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te predstavnici državne i lokalne vlasti kao i sponzori i prijatelji igara. Ove jedinstvene igre jedna su od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Uz brojna sportska natjecanja koja će se održati istoga dana, na središnjem gradskom trgu s početkom u 17 sati održat će se i sportsko-zabavni program u sklopu kojega će se igrati Coca-cola CUP (12+) – nogometni turnir 3 na 3 u terenu na napuhavanje te druge igre (tehniciranje loptom, potezanje užeta, razne igre iznenađenja za djecu i odrasle. Svečanost proglašenja pobjednika u sportskim natjecanjima u graničaru, nogometu, košarci, šahu te podjela medalja i pehara održat će se u 19 sati. Dan svečanog otvaranja završit će u Križevcima velikim koncertom Prljavog kazališta koji će započeti iza 20 sati.

Pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ Igre privlače veliki broj djece i mladih.  U 2014. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo više od  62.000 natjecatelja, dok je na 4. Igrama u Bosni i Hercegovini bilo više od 35.000 djece i mladih. U prvoj godini organizacije Igara u Srbiji sudjelovalo je više od 18.000 natjecatelja. Sportske igre mladih temelje se na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu. Velika završnica Sportskih igara mladih događa se u Splitu, a na tomu, možemo reći, besplatnom mini-ljetovanju, djeca se aktivno bave sportom, sklapaju nova prijateljstva, druže i kvalitetno provode školske praznike. Poseban doprinos Igrama daju ambasadori kao što su: Sir David Richards, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Goran Eriksson, Lennart Johansson, Franz Beckenbauer, Jose Navarro…

Vezano

Komentari su zatvoreni.