Križevčanin okupio studente za zaštitu kolegica od napasnika

deveti_paviljon_sava_studentski_dom_stjepan_radicPosljednjih desetak dana barem pet djevojaka iz Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu našlo se u krajnje neugodnim situacijama. Prema informacijama sa studentskog portala esava.info, nepoznata starija muška osoba je u večernjim satima pratila djevojke te uvukla strah pod kožu s obzirom na nastrane namjere. Pojedine su djevojke već podnijele prijavu zaštitarima, ali i policiji koja istražuje slučaj.

Na “Savi”, kako studentska populacija naziva ovo naselje s 12 paviljona i preko četiri tisuće kreveta, uprava doma je postrožila mjere te uvela dodatne zaštitare, kojih je sad petero, što i dalje nije dovoljno, pa je same studente za pomoć u patroliranju domom okupio Nikola Jazvec, student iz okolice Križevaca.
– Ljudski je pomoći kolegicama, to je stvar odgoja – izjavio je za Večernji list Jazvec, student 2. godine FER-a, administrator Facebook grupe za razmjenu informacija o napasniku koji je, po nekim informacijama od samih studenata, viđen i u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Nikola_JazvecSumnja se da se radi o jednoj te istoj osobi, a opisuju ga visokog oko 170 centimetara, ima oko 35, 40 godina, prosječne građe, u sivoj šuškavoj jakni.
– Prošli tjedan je upao u tuširaonu na ženskom katu dok se jedna od djevojaka tuširala, prenosi Jazvec informaciju koju su jučer i danas objavili mnogi mediji, poput portala Dnevnik.hr, Srednja.hr i Danas.hr. Najnovija informacija glasi da je sinoć od strane zaštitara legitimirana osoba koja je odgovarala opisu napasnika, no više pouzdanih informacija se očekuje krajem ovog i početkom idućeg tjedna nakon provedene policijske istrage.

U međuvremenu, uprava doma moli stanare i posjetitelje da svaku sumnjivu osobu ili situaciju prijave na porti doma koja radi 24 sata dnevno, a više informacija o napasniku može se poslati na mail info@esava.info ili podijeliti s članovima Facebook grupe “Perverznjak sa Save – informacije”, gdje se na jednom mjestu mogu naći svi podaci o ovim incidentima s napasnikom koji remeti studentski život u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.