Prošla veljača – sigurnosno najpovoljniji mjesec do sada

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – Baš svi pokazatelji stanja sigurnosti tijekom veljače u Podravini i Prigorju bili su bolji nego prije godine dana, izvijestio je na redovitom mjesečnom druženju s novinarima glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek. Na početku se osvrnuo na područje kriminaliteta.
– Zabilježili smo 114 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, prijavili smo kazneno 61 osobu, a ukupna nam je razriješenost 83,3 posto. Za prva dva mjeseca zabilježili smo ukupno 192 kaznena djela i to je pad od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, naglasio je.

Kriminalom je u veljači napravljeno oko 3,4 milijuna kuna materijalne štete, dodao je Laljek, te posebno podvukao podatak o broju prometnih nesreća u prošlom mjesecu.
– U dijelu sigurnosti cestovnog prometa, u veljači smo zabilježili 27 prometnih nesreća; moram konstatirati da je to najmanji broj od kada vodimo statistiku ove naše policijske uprave, zaključio je Laljek.

Ipak, i u tom do sada najmanjem broju u osam slučajeva sudionici su bili pod utjecajem alkohola, pa statistika kaže da je to prema lanjskom početku godine povećanje za preko četiri posto.
– Kolege iz prometne policije su na ovu situaciju reagirali na način da su tijekom mjeseca sankcionirali 1017 prometnih prekršaja, iz prometa su isključili čak 166 vozača, te 27 vozila, te ukupno oduzeli ravno 100 vozačkih dozvola, specificirao je glasnogovornik Policijske uprave.

32 vozača trijeznila su se u policijskom smještaju, a 17 ih je nakon oporavka uhićeno. Javni red je u veljači u prosjeku kršen jednom dnevno, a zbrojen sa siječnjem pokazuje pad od 23 posto, te tako nastavlja višegodišnji trend smanjivanja broja tučnjava, drskih ponašanja, vike i drugih prekršaja. Glasnogovornik Dražen Laljek spomenuo je i slučajeve nasilničkih ponašanja u obitelji, kojih je upisan povelik broj od 32 slučaja. Što se pak požara tiče, u prva dva mjeseca 2014-te izbilo ih je 13, a u prošla dva svega sedam. Hoće li tako i ostati pokazat će sezona spaljivanja biljnog otpada, koja je krenula s toplijim danima.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.