Rekorder platio čak 15.600 kuna kazne

Stop - Policija

Vozač u dobi od 28 godina s križevačkog područja od nedjelje je vlasnik jedne od najvećih prometnih kazni otkad je novoga Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog toga što ga je policija u subotu oko 19.15 sati u Sv. Petru Čvrstecu ulovila pijanog za volanom, s dva promila alkohola u krvi, i to dok mu je vozačka već bila iz istog razloga oduzeta, sutkinja križevačkog Prekršajnog suda Josipa Sertić odrezala mu je globu od 15.600 kuna. Usput mu je oduzela vozačku na još osam mjeseci.

– Počinio je dva prekršaja. Za vožnju u pijanom stanju kažnjen je sa 8600 kuna, a za vožnju bez vozačke sa 7000 kuna. S obzirom na njegovo imovinsko stanje, procijenila sam da je kazna primjerena – objasnila je jučer sutkinja.

Doznajemo kako je 28-godišnjak tvrdokorni recidivist. U policijskom dosjeu zavedena su mu čak 24 prometna prekršaja, od kojih se sedam odnosi na vožnju u pijanom stanju. Posljednji put prije prošlog vikenda uhvaćen je 15. siječnja ove godine, a tada mu je vozačka oduzeta na dva mjeseca. Nije izdržao.

No mogao je i gore proći. Maksimalna kazna za svaki od prekršaja koji je počinio iznosi do 15.000 kuna ili do 60 dana iza rešetaka. Svejedno, u utrci je za hrvatskog prekršajnog rekordera.

Prije otprilike godinu dana u Karlovcu pijani 38-godišnjak dobio je globu od 13.000 kuna, ali i 30 dana zatvora. (VL)

 
 
 

Vezano
2 komentara
  1. TvTorba piše:

    svakom onome koga se više od dva puta uhvati sa preko 0,5 promila… treba vozačku oduzeti najmanje 5 godina i natjerati ga da ode na liječenje od alkohola

  2. Ivan G. piše:

    Gospođa Josipa Fertić, a ne kako u tekstu stoji Josipa Sertić…,a za lika, kaj se tu ima za reč?

Komentari su zatvoreni.