Stigle dvije ponude za prugu Dugo Selo – Križevci, nijedna nije dobra

Europska komisija financirat će rekonstrukciju pruge Dugo Selo-KriževciŠto će se sve graditi: Preskupi OHL traži 300 milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti radova

Ponude za radove na obnovi postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci podnijele su španjolska građevinska tvrtka OHL i udruga koju predvodi austrijska tvrtka Swietelsky udružena s nekoliko hrvatskih kompanija, doznaje Večernji list.

Novac iz EU

U HŽ Infrastrukturi ponude za taj posao, vrijedan 198 milijuna eura, otvorili su prošli tjedan, no zbog toga što postupak nadmetanja još nije okončan nisu priopćili imena ponuđača, nego samo broj pristiglih ponuda. No te ponude zakomplicirale su dodatno situaciju vezanu za radove na pruzi od Dugog Sela do Križevaca, jednom od rijetkih projekata ne samo u HŽ-u nego i u Hrvatskoj koji je spreman i za koji su osigurana sredstava iz fondova EU, a riječ je čak o 168 milijuna eura.

Naime, dio udruge koju predvodi Swietelsky je i tvrtka kći HŽ Infrastrukture – Pružne građevine, a koja zbog sukoba interesa ne bi smjela sudjelovati u tom natječaju i dobiti taj posao. Zbog toga su prošli tjedan i prosvjedovali radnici te tvrtke. Kada bi HŽ Infrastruktura ipak taj posao dala udruzi u kojoj je i PG, ostala bi bez novca iz fondova EU za taj projekt.

Sukob interesa

Kako doznajemo, s obzirom da su Swietelsky i PG u prvom krugu dali neobvezujuću ponudu, morali su u istom sastavu dati i obvezujuću. No kako bi se izbjegli prigovori o sukobu interesa, udio poslova koji bi dobio PG sveden je na nulu. No PG je i dalje formalno dio te udruge i pitanje je može li se njima dati taj posao, a da se ne izgubi novac iz fondova EU. Pri tome udruga koju predvodi Swietelsky jest u okviru predviđenih 198 milijuna eura, za razliku od španjolske ponude koja je viša za 300-tinjak milijuna kuna od tog iznosa. Stoga ni ponuda OHL-a nije prihvatljiva.

U HŽ Infrastrukturi nisu nam htjeli ništa komentirati vezano za ponudu gradnje pruge Dugo Selo – Križevci dok se natječaj ne okonča. Predsjednik Sindikata Hrvatskih željezničara Ivan Forgač smatra pak da je jedino rješenje nastale situacije poništenje natječaja i da se onda razjasni pozicija PG-a kako bi ta tvrtka mogla sudjelovati u tom poslu, ali i svim ostalima koji će se financirati iz fondova EU. Ne poništi li se natječaj, smatra da bi se trebalo omogućiti PG-u da u tim radovima bude kooperant.(VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.