U Križevcima predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih

U Križevcima predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih

U organizaciji HZZ Područnog ureda Križevci, Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica u petak 16. siječnja u Križevcima predstavljene su mjere za poticanje zapošljavanja mladih s naglaskom na uvođenje i provedbu Garancije za mlade.

U ime Koprivničko – križevačke županije prezentaciji mjera je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal koji je tom prilikom istaknuo problem nezaposlenosti te da je najveći problem ovog društva nezaposlenost mladih. Osvrnuo se kako je kroz Županiju prošlo više od sto pripravnika odnosno mladih ljudi koji su koristili jednu od mjera, a troje ih je ostalo i raditi. Pozvao je mlade da se aktivno uključe u ovaj projekt te izrazio podršku ministru i ministarstvu od strane lokalne i regionalne razine.

Prezentaciju namijenjenu poslodavcima i nezaposlenim osobama održao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sa suradnicima. Na ovaj način predstavljene su novosti vezane uz mjere aktivne politike zapošljavanja te fiskalne olakšice koje poslodavci mogu koristiti prilikom zapošljavanja mladih osoba. Ministar je promovirao i novu internet stranicu koja će predstavljati središnji informativni portal posvećen u potpunosti provedbi Garancije za mlade u Hrvatskoj.

Prezentaciji su nazočili saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Miroslav Vitković, predstojnica Područnog ureda HZZ Jadranka Čapalija, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Obrtničke komore.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
TvTorba
TvTorba

Sada će naš gradonačenik odnosno “karamarkova pudlica” poslije odlaska iz Sabornice prije glasovanja o “švicarcima”, svojim blokiranim građanima i građanima koji grcaju u dugovima od kredita, ponuditi sigurno neko spasonosno rješenje – možda ponovno aktivira svog najboljeg prijatelja Vuka da digne nekaj na gradskoj blagajni pa da ovaj opet počne nositi gotovinu po kućama

Pozitivac
Pozitivac
Najnesposobnija “vlada” u povijesti Hrvatske ponovno donijela još jednu populističku predizbornu mjeru. 1. Zamrzavaju na godinu dana – toliko treba da prođu izbori, a poslije im se j… 2. Kaj je s nama koji imamo kredite u eurima??? 3. Građane su trebali spašavati zadnje tri godine koliko su na vlasti! Umjesto toga oni su Paviću, Kerumu, i sličnima opraštali milijarde kuna poreza u predstečajnih nagodbama! Umjesto toga oni su pogodovali uvoznicima hrane, a poljoprivrednicima (između ostalih i križevačkim) blokirali račune zbog poreza i doprinosa. Umjesto toga oni su po ministarstvima šikanirali sposobne i zaposlili preko 600 novih, podobnih, zbog čije… Više »
TvTorba
TvTorba
a bilo sposobnih po ministarstvima U P**** materinu, tko ih je tamo zaposlio? Barba Luka, zar ne? Zar misliš da smo svi debili da se ne sjećamo i da ne vidimo kako se zapošljava u našem gradu? Tko će dobiti posao u Staračkom domu u Vojarni? Oni koje je odabrala Karamarkova pudlica po stranačkoj pripadnosti. Ova Vlada ne može biti lopovskija i lošija od niti jedne HDZ-ove do sada, jer su sve vaše vlade bile lopovske, pljačkaške i UDBA-ške. Jedina greška ove vlasti kao i one Račanove je što nisu istjerali sve do jednog HDZ-ovca i HSS-ovca iz ministarstava i… Više »
Pozitivac
Pozitivac
Jeli ti čitaš išta drugo osim partijske literature??? Optužili su Rončevića da je namjestio natječaj za kamione pa ga nakon višegodišnjeg političkog progona oslobodili, a sada Vraga BEZ NATJEČAJA daje posao od 7 milijuna kuna Milanovićevom prijatelju, sada daju naftna polja BEZ NATJEČAJA , sada daju autoceste na “pregovorima” iza zatvorenih vrata usprkos zahtjevu građana i prikupljenim potpisima za referendum!!! Ma jebe mi se za stranke ali ne kužim kako možeš biti tako zadojen i braniti neobranjivo, i to “argumentom” da su ovi prije bili lošiji?!?! Ovo jest najlopovskija i najlošija “vlada”, a prave razmjere šteta i lopovluka saznati ćemo… Više »
TvTorba
TvTorba
osudili su i Sanadera za ništa, optužili i osudili Čobankovića za ništa, optužili i osudili pola Sanaderove vlade za ništa… jer to je bila najsposobnija i najpoštenija vlada do sada, naravno po vašim HSS-HDZ standardima, ajde začepite gubice stoko lopovska uništili ste i okrali sve što ste mogli, dali ste Mađarima INU za ništa i sada neka to izvlači ova vlada, kilometar autoputa vam je koštao 70 puta više nego za vrijeme Račana, farbali ste tunele i prali pare da ti mozak stane, opraštali porezne dugove stranačkim prijateljima… ma bolje je šutit, ali svi koji ste ih podžavali ste isti… Više »
kroata
kroata

Što Grad Križevci i gradonačelnik kani poduzeti u vezi dogovora oko ublažavanja problema prezaduženih građana? Da li se Grad misli odazvati pozivu Vlade i potpisati sporazum? Prisjetimo se Grad Križevci sa 17,4-postotnim udjelom blokiranih građana u broju radno sposobnog stanovništva spada u najzaduženije u RH, pritom gledajući prema županijama, najveći udio blokiranih građana ima Koprivničko-križevačka županija (9,52 posto), Na vlasti u Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji je…?

dugi
dugi

ak ne potpišu otkazi vuku katanoviću pa i hrgu

kalničan
kalničan

Uhljebi više nemaju kud, sve je popunjeno, panika u gradskim vlastima, jedino još podijeliti otkaze onima od prije, ma ni to ne igra, stvarno mi je žal Brankeca, nema kam!? Kaj bu sad sva ta HSS-ova mladež, očajni su u beznađu, čak glasali i za Josipovića,,,Karamarko, stara špijunčina, sigurno nakon poraza u Brankecovom bunjištu, smišlja neke druge opcije,,,,,HSS-ov prirepak će jednostavno otpasti!

sdpfuker
sdpfuker

Car tvoj rukopis je već poznat.

TvTorba
TvTorba

Tomek se naj tak žestiti… ti delal il bil cele dane na blogovima, tvojih 13 jezerač bu leglo na račun…

dugi
dugi

hrg se bar trudi da nekaj dela vuku i katanoviću otkazi

pero perić
pero perić

još daj nikova smeće crveno
crveni kmeri u napadu

Kmer
Kmer

Su vidli od tebe kak se to dela…