Ultimate magazine theme for WordPress.

Optužena za ratno profiterstvo

Barbara_Hartman_FranjoKOPRIVNICA – Protiv 59-ogodišnjakinje s križevačkog područja, bivše supruge poginulog branitelja koja je godinama dobivala obiteljsku invalidninu i mirovinu, Općinsko državno odvjetništvo je na sudu u Koprivnici podiglo optužnicu. Prava je ostvarila na temelju podataka da je nakon rastave braka 1982. nastavila živjeti s bivšim suprugom u izvanbračnoj zajednici, sve do njegove pogibije ’91. godine. Odvjetništvo tvrdi kako to nije istina. 59-ogodišnjakinju su prijavili za ratno profiterstvo, te ju terete da je državi proračun oštetila za više od 1,3 milijuna kuna. Osim protiv nje, optužnicu su podigli protiv 55-godišnjakinje, nekadašnje voditeljice područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a kasnije više upravne referentice u uredu državne uprave, zbog nesavjesnog rada u službi.

Tužiteljstvo tvrdi da prvokrivljena nije nakon razvoda živjela s bivšim suprugom niti su održali izvanbračnu zajednicu, te ju terete da je uredu za obranu ’94. priložila lažna očitovanja dvojice svjedoka o tome. Na temelju neistinitih činjenica priznato joj je pravo na obiteljsku invalidninu, a 2002. je ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu. Drugookrivljenu 45-ogodišnjakinju Općinsko državno odvjetništvo tereti za nesavjestan rad u službi. Nakon što je ’98. dobila pravomoćno sudsko rješenje o odbijanju prijedloga za utvrđenje postojanja izvanbračne zajednice prvookrivljenice i hrvatskog branitelja, ona nije pokrenula obnovu postupka, već je dokument odložila u arhivu, a 2002. joj je izdala potvrdu da ima priznat status člana obitelji kao izvanbračna supruga poginulog hrvatskog branitelja.(RKC)

Možda vam se svidi
Križevačka seljačka stranka braće Radić
Križevačka seljačka stranka braće Radić

Križevačka staljačka stranka braće Radić želi dokazati da HSS koji vodi Branko Hrg nema više veze s idejama braće Radić. Pozivamo sve članove HSS-a da nam se pridruže kao članovi jer mi smo jedini pravi i dosljedni sljedbenici Stjepana i Antuna Radića.
Naš e-mail krizevacka.strana@gmail.com

cvrcak cvrci
cvrcak cvrci

bravo dugi upravo tako,,i jos se time hvale i ponose

cvrcak cvrci
cvrcak cvrci

nemas pojma josipe,,baljezgas bezveze,,a pogotovo su tebe zaduzili,,,razvlace gospođu barbaru ko neku zlocinku,,pa tu je bilo 2 malodobne djece u pitanju i jos dosta dr okolnosti,,a pravi lopovi ti voze kojekakve xbmw i smijhu se po gradu i prave se gluvi,,sjede po kavama i firme su im na nekog drugog da se nebi šugavci odreknuli penzija,,mogel bi ti ih tu nabrojit 5 bar ratnih kz proletera,,ops profitera

dugi
dugi

al su ti u hdzu

Josip
Josip

Radi takvih naša zemlja ide u bankrot, zadužili smo generacije i generacije radi isplaćivanja mirovina takvim ljudima