Optužena za ratno profiterstvo

Barbara_Hartman_FranjoKOPRIVNICA – Protiv 59-ogodišnjakinje s križevačkog područja, bivše supruge poginulog branitelja koja je godinama dobivala obiteljsku invalidninu i mirovinu, Općinsko državno odvjetništvo je na sudu u Koprivnici podiglo optužnicu. Prava je ostvarila na temelju podataka da je nakon rastave braka 1982. nastavila živjeti s bivšim suprugom u izvanbračnoj zajednici, sve do njegove pogibije ’91. godine. Odvjetništvo tvrdi kako to nije istina. 59-ogodišnjakinju su prijavili za ratno profiterstvo, te ju terete da je državi proračun oštetila za više od 1,3 milijuna kuna. Osim protiv nje, optužnicu su podigli protiv 55-godišnjakinje, nekadašnje voditeljice područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a kasnije više upravne referentice u uredu državne uprave, zbog nesavjesnog rada u službi.

Tužiteljstvo tvrdi da prvokrivljena nije nakon razvoda živjela s bivšim suprugom niti su održali izvanbračnu zajednicu, te ju terete da je uredu za obranu ’94. priložila lažna očitovanja dvojice svjedoka o tome. Na temelju neistinitih činjenica priznato joj je pravo na obiteljsku invalidninu, a 2002. je ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu. Drugookrivljenu 45-ogodišnjakinju Općinsko državno odvjetništvo tereti za nesavjestan rad u službi. Nakon što je ’98. dobila pravomoćno sudsko rješenje o odbijanju prijedloga za utvrđenje postojanja izvanbračne zajednice prvookrivljenice i hrvatskog branitelja, ona nije pokrenula obnovu postupka, već je dokument odložila u arhivu, a 2002. joj je izdala potvrdu da ima priznat status člana obitelji kao izvanbračna supruga poginulog hrvatskog branitelja.(RKC)

Vezano
5 komentara
  1. Križevačka seljačka stranka braće Radić piše:

    Križevačka staljačka stranka braće Radić želi dokazati da HSS koji vodi Branko Hrg nema više veze s idejama braće Radić. Pozivamo sve članove HSS-a da nam se pridruže kao članovi jer mi smo jedini pravi i dosljedni sljedbenici Stjepana i Antuna Radića.
    Naš e-mail krizevacka.strana@gmail.com

  2. cvrcak cvrci piše:

    bravo dugi upravo tako,,i jos se time hvale i ponose

  3. cvrcak cvrci piše:

    nemas pojma josipe,,baljezgas bezveze,,a pogotovo su tebe zaduzili,,,razvlace gospođu barbaru ko neku zlocinku,,pa tu je bilo 2 malodobne djece u pitanju i jos dosta dr okolnosti,,a pravi lopovi ti voze kojekakve xbmw i smijhu se po gradu i prave se gluvi,,sjede po kavama i firme su im na nekog drugog da se nebi šugavci odreknuli penzija,,mogel bi ti ih tu nabrojit 5 bar ratnih kz proletera,,ops profitera

    1. dugi piše:

      al su ti u hdzu

  4. Josip piše:

    Radi takvih naša zemlja ide u bankrot, zadužili smo generacije i generacije radi isplaćivanja mirovina takvim ljudima

Komentari su zatvoreni.