Državne nagrade mladih križevačkih glazbenika

cembalo_natjecanje_komorni_sastavi_glazbena_skola_2014Na prošli mjesec održanom 52. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa-komorni sastavi, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Agencije za odgoj i obrazovanje, učenici Glazbene škole Alberta  Štrige ponovno su osvojili vrlo visoke nagrade. Natjecanje je održano u Opatiji od 3. do 6. prosinca 2014., a sudjelovala su 3 križevačka ansambla.

Čembalistički duo u sastavu Tomislav Ružak i Lana Čakija, uz mentoricu Zlatu Životić osvojio je 2. nagradu u 2. kategoriji, odnosno 96,10 bodova. Gitaristički kvintet u sastavu Jakov Cetl, Luka Knapić, Marija Selak, Dora Rebić i Karlo Orejaš, uz mentoricu Tamaru Perc osvojio je 2. nagradu u 1. kategoriji, odnosno 97 bodova. Komorni sastav tambura u sastavu Tomislav Koprić, Jasmin Ramić, Tomislav Fajfar, Ivan Koprić, Nives Dvorski, Tihana Acić, Josip Vlaho Štrironja, Robert Lončarić, Ivona Božić, uz mentora Igora Kudeljnjaka, osvojio je 1. nagradu u 2. kategoriji, odnosno 98,78 bodova.

Glazbena_skola_maturanti_2013-2014Također je tamburaškom orkestru križevačke škole pripala čast da, kao orkestar koji je proslavio 35 godina rada sa trostruko više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, nastupi na svečanom koncertu povodom Dana Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 17. prosinca u 20 sati u Europskom domu u Zagrebu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.