Policija provodi preventivne preglede vozila na cestama

Stop - PolicijaKako bi se smanjio broj tehnički neispravnih vozila u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će, u sklopu preventivne akcije „Dani tehničke ispravnosti 2014.“, u četvrtak, 27. studenoga, na području Policijske uprave vršiti preventivne mobilne tehničke preglede vozila na cestama pri čemu će koristiti uređaj za ispitivanje svjetala, uređaj za ispitivanje emisije iz motora i mjerač razine buke.
– Preventivni mobilni tehnički pregledi započeti će na državnoj cesti broj 2 u Štaglincu, kod benzinske postaje, od 11:20 do 12 sati, a iste će vršiti policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, istaknula je Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću.

Tijekom deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je 506 prometnih nesreća u kojima su sudjelovala 862 vozila. U 68 prometnih nesreća sudjelovalo je  68 tehnički neispravnih vozila, od čega 35 bicikla, 13 osobnih automobila, devet priključnih vozila, pet traktora, tri teretna automobila, tri motocikla, moped i četverocikl. Udio tehnički neispravnih motornih vozila u prometnim nesrećama iznosi 8%, što znači da je svako dvanaesto vozilo koje je sudjelovalo u  prometnim nesrećama bilo tehnički neispravno. Zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom u deset mjeseci ove godine sankcionirano je 768 vozača, što je 7 % ukupno utvrđenih prekršaja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.