Učenici Srednje gospodarske škole doprinijeli priznanju križevačke kukmaste kokoši

Pijetao Križevačke kukmaste kokoši
križevačke kukmaste kokoši
Tim stručnjaka iz HPA-Hrvatske poljoprivredne agencije, Agronomskog fakulteta Zagreb, Visokog gospodarskog učilišta Križevci i Srednje gospodarske škole Križevci s ravnateljem Srednje gospodarske škole Križevci Tonijem Svobodom.

U sklopu 17. Gospodarskog i obrtničkog sajma Koprivničko-Križevačke županije koji je održan u Križevcima od 7. do 9. 11. 2014. godine odrađena je izložba malih i egzotičnih životinja u organizaciji Društva za uzgoj malih životinja Križevci.

Na izložbi je potvrđeno i izvršeno priznanje križevačke kukmaste kokoši kao hrvatske autohtone pasmine. U organizaciji i pomoći pri postavljanju izložbe sudjelovali su učenici 1.b razreda, smjera mehaničar poljoprivredne mehanizacije pod vodstvom profesora Damira Bolfeka. U održavanju zootehničkih i zoohigijenskih uvjeta oko: kunića, golubova, papiga, peradi, naročito hrvatskih pasmina peradi (križevačka kukmasta kokoš i kokoš hrvatica) te pomoći pri suđenju, vaganju i bodovanju međunarodnim licenciranim sucima pomogli su učenici 1.c i 2.c razreda smjera veterinarski tehničar iz Srednje gospodarske škole Križevci pod vodstvom profesora praktične nastave Josipa Šipeka, dr.vet.med. Svu logističku pomoć i informatičku pomoć pružili su profesor Toni Svoboda vršitelj dužnosti ravnatelja Srednje gospodarske škole Križevci i profesorica Maja Augustinčić Arsenović.

Srednja gospodarska škola Križevci
Učenice 2.c razreda smjera veterinarski tehničar s međunarodnim sucem pri ocjenjivanju patuljastog kunića.
križevačke kukmaste kokoši
Par Križevačko kukmaste kokoši
križevačka kukmasta kokoš - Srednja gospodarska škola Križevci
Pijetao Križevačke kukmaste kokoši
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.