Ima dosta mjesta za sve na vrhuncu… (dio drugi)

Ima dosta mjesta za sve na vrhuncu… (dio drugi)
Studentice i studenti,
… Ukrade Prometej bogovima vatru, a iz džepa mu ispade upaljač koji više ne može dohvatiti. Nije demistificiran Prometej, nego vatra kao takva.
… PRAVEDNA JE TA POZORNICA! Poput Diogena! – “Ne diraj u moje krugove!” Pravedna! Kao i noću kad je prazna. Sve pokude ne mogu naškoditi istinitoj sceni te pozornice, kao što ni sve pohvale ne mogu tu scenu ispuniti istinom.
“Do dubine čovjek mora se uzdići” proizusti pokojni mudri Lec, a mi se često spuštamo do dubine banalnosti u ime vidljivosti za javnost. “Javnost? Koliko je budala potrebno da bi se stvorila javnost?” reče mudri Chamfort. I ponosno odšeta u zaborav!

“Cilj glume, bio je uvijek, a jest i sada, da, u neku ruku, drži prirodi ogledalo, tako da pokaže vrlini njene prave crte, ludosti njenu vlastitu sliku, a samom vijeku i ljudskom društvu njegov lik i otisak”
SHAKESPEARE: HAMLET, III čin / 2

Eto, to ogledalo, netko, u trenu nepažnje ispusti iz ruke, i ono se razbij u bezbroj krhotina. A rasu se to razbijeno staklovinje po pozornici, a poneki se kočopernik zagleda u te krhotine i naivno pomisli da je to nov teatar i slika života. Da je on – teatar sam!

Dragi moji,
studentice i studenti, učinite nešto za sebe i svoju dušu, javite se, očekujemo VAS!
TEATAR KVARK
(P.S. odrasli, ponovno Vas pozivamo)
The post Ima dosta mjesta za sve na vrhuncu… (dio drugi) appeared first on Klub Kulture.

Izvor: Klub kulture Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.