Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Akademija mladih HSS-a u križevačkom odmaralištu

Dječje odmaralište Grada Križevaca u Pagu na otoku Pagu ovoga ljeta, osim vrtićanaca, đaka, penzića i sportaša iz grada i okolice, prvi put koriste i mladi političari, i to 39 polaznika 17. Ljetne akademije HSS-a.

Novim, dosad neviđenim gostima tijekom ljetne sezone začudila se smjena koja je s Paga otišla protekloga ponedjeljka, pitajući se je li moguće da gradske resurse koristi i politička stranka.

No, iz HSS-a kao i organizatori Akademije napominju da su se za smještaj na Pagu odlučili tek kad su se uvjerili da je termin u paškom odmaralištu do 25. kolovoza slobodan. O tome su se informirali kod upravitelja objekta, križevačke Zajednice športskih udruga (ZŠU).

Foto: Facebook

Foto: Facebook

– Odluka da ovogodišnja ljetna Akademija mladih HSS-a bude na Pagu donesena je u srpnju ove godine, nakon odabira između tri smještajne jedinice i nakon povratne informaciju o slobodnim terminima odmarališta. Akademija mladih svake se godine održava prvi tjedan u kolovozu, no s obzirom na to da je odmaralište na Pagu bilo slobodno tek drugu polovicu kolovoza prilagodili smo se slobodnom terminu – pišu mladi akademci.

To im je, izgleda, bilo i spasonosno rješenje, jer je zadarski hostel, u kojem su posljednjih godina zasjedali, prema navodima vrha stranke i samoga hostela, prima sve više gostiju, a njima (mladim političarima) “treba prostor koji bi im bio stalno na raspolaganju, jer su aktivnosti i predavanja na Akademiji specifični i radi se cijeli dan.”

Stoga su se, slučajno ili ne, skrasili upravo u objektu grada kojeg vodi šef HSS-a Branko Hrg. Za svoju edukaciju, ističe se, uvijek koriste jeftiniji smještaj i plaćaju punu cijenu pa, vele, tako pripomažu i hrvatskom turizmu.

Troškove, kako kažu, ovoga programa obrazovnog, a ne političkog karaktera, snose podjednako polaznici i HSS, putem jedne njemačke zaklade.

Kapacitet odmarališta na Pagu je inače 40-ak osoba, a ovoga ljeta je bilo 15 smjena, navodi Draženko Kovačić, tajnik ZŠU. Za 1450 kuna po osobi u osam dana dobiju se i četiri dnevna obroka.

– Budući da smo se našli u velikom problemu s nepopunjenom smjenom u razdoblju od 18.8.-25.8., ponudili smo je udruzi “Savez osječkih studenata” koji su nas ranije kontaktirali i tražili slobodni termin za održavanje stručnog usavršavanja i provođenja rekreativnih sadržaja – objašnjava Kovačić.

Iz HSS-a objašnjavaju da je organizator ovogodišnje 17. Ljetne akademije upravo spomenuta osječka studentska udruga, a domaćin Organizacija mladih HSS-a Križevci.

Tema okupljanja je HSS u Europi i mladi iz cijele Hrvatske tijekom sedam dana, poručuje se, stječu nova znanja i iskustva. Predviđen je i niz predavanja i radionica koji će pokriti široki spektar tema, od nezaposlenosti i volontiranja pa do komunikacije i EU fondova. (VL)

wpDiscuz