Mali Zeleni viđen u Križevcima

plakat mali zeleni festival-page1

Mali Zeleni Festival je festival ekološke tematike koji se održava u Križevcima u razdoblju od 27. do 30. kolovoza 2014. godine. To je projekt u kojem pomažu udruge ”Balkan’s, let’s get up” i ”udruga K.V.A.R.K.”, a besplatan program sastoji se od kreativnih radionica, tribina, projekcija dokumentarnih filmova i seminara posebno namijenjenih za djecu. Razmjena/buvljak odjeće također će biti dio programa, kao i akcija čišćenja Ratarske šume, a zadnja dva dana festivala osvježit će glazbeni program.

Festival je nastao kao ideja studentice Agronomskog fakulteta Nine Orak, koja je ovom hvalevrijednom akcijom htjela potaknuti ljude na razmišljanje i djelovanje na „ekološki“ način. Svakim danom se susrećemo s posljedicama onečišćenja okoliša i neodgovornog ponašanja prema prirodi, a ovim festivalom nastojimo podići razinu svijesti građana o važnosti ekologije, te uvesti pozitivne, ekološki prihvatljive navike u njihov život.

Festivalski program nudi:
SRIJEDA, 27.08.
16.00 h, Strossmayerov trg
Radionica: Prenamjena otpada
Radionica u kojoj će se izrađivati korisni i ukrasni predmeti od otpada. Na taj način potiče se recikliranje, vlastita kreativnost, te ušteda novca, a napravljeni predmeti imaju osobnost i samim time se ugodnije uklapaju u bilo koji životni prostor. Voditeljica: Dijana Mijač Dretar

20.00 h, Klub Kulture
Projekcija dokumentarnog filma: Taste the waste
Dokumentarni film Taste the waste šokantnog je, Više…

Izvor: Klub kulture Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.